Σαββίδης και Μαρινάκης ανησυχούν τον Μητσοτάκη

Ανησυχίες που πηγάζουν από τη δυναμική είσοδο του ομογενή επιχειρηματία Ιβ. Σαββίδη με την αγορά του Πήγασου αφενός και αφετέρου από την αλλαγή φρουράς στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), ο οποίος πέρασε στα χέρια του Β. Μαρινάκη.

Όσον αφορά τον πρώτο, στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις ως προς τη στάση που θα τηρήσουν τα Μέσα Ενημέρωσης που (θα) έχει στην κατοχή του. Περιμένουν διαρκή πόλεμο, ακόμη και με βρώμικα μέσα, σε βάρος προσωπικά του Κυρ. Μητσοτάκη, ως ανταπόδοση -όπως λένε- για τη σκληρή κριτική που άσκησε στον εν λόγω επιχειρηματία στο παρελθόν και τις καταγγελίες περί νέας διαπλοκής. Θεωρούν δε ότι αυτός ο πόλεμος θα γίνεται σταδιακά και πιο σκληρός όσο θα πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών.

Στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες τους στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη δεν κρύβουν τι θα περιλαμβάνει η πολεμική που θα εξαπολύσουν τα ΜΜΕ του κ. Σαββίδη και αν αυτή θα περιοριστεί σε πολιτικό επίπεδο ή θα έχει και πιο προσωπικά χαρακτηριστικά. Επιμένουν ωστόσο ότι καμιά πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη και πως «ό,τι δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα, θα το κάνουμε μετά τις εκλογές ως κυβέρνηση»! Αντιλαμβάνονται πάντως ότι η κυβέρνηση θα έχει στο πλευρό της ένα ακόμη εκδοτικό συγκρότημα.

Υπό το φως των νέων δεδομένων, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επανέρχονται στην κριτική που είχαν διατυπώσει και την επίμαχη περίοδο, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να πάει σε κατά μέτωπο σύγκρουση με τον Ιβ. Σαββίδη, τονίζοντας ότι όχι μόνο ενεπλάκη στη διαμάχη των καναλαρχών εξυπηρετώντας συγκεκριμένη πλευρά, αλλά έδωσε και προσωπικά χαρακτηριστικά στην κόντρα του με τον επιχειρηματία. Σε βαθμό τέτοιο που ο τελευταίος να προσφύγει σε ένδικα μέσα εναντίον του, κατηγορώντας τον εμμέσως πλην σαφώς ότι παίζει το παιχνίδι άλλων παραγόντων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ανησυχίες σχετικά με τα ΜΜΕ του κ. Σαββίδη εκφράζονται και από την πλευρά του Αντ. Σαμαρά, με συνομιλητές του να προεξοφλούν ότι θα δε­χθεί επιθέσεις. Τι έχει όμως να φοβηθεί ο πρώην πρωθυπουργός; Είναι πλέον πρώην, δεν διαδραματίζει κανέναν σοβαρό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, εκτός του ότι προσπαθεί να πατρονάρει τον Κυρ. Μητσοτάκη. Μήπως όμως υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τον αφορούν και τα οποία δεν θέλει με τίποτα να αποκαλυφθούν ή μήπως πιστεύει πως με την πολεμική που θα δεχθεί θα κλείσει ο δρόμος για την… προσωπική δικαίωσή του μέσω της Προεδρίας της Δημοκρατίας;

Την ίδια στιγμή, προβληματισμός επικρατεί στην Πειραιώς για το τι θα φέρει η νέα εποχή στον ΔΟΛ. Κάποια πρόσωπα που ανέλαβαν, μεταβατικά έστω, να τρέξουν τα Μέσα του Οργανισμού δεν εμπνέουν -όπως λένε- εμπιστοσύνη, κάθε άλλο θα λέγαμε. Θεωρούν απίθανο οι εφημερίδες («Βήμα», «Νέα») να αλλάξουν γραμμή και να τηρήσουν λιγότερο κριτική στάση έναντι της κυβέρνησης. Φοβούνται όμως ότι μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικές προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυρ. Μητσοτάκη. Σε αντίθεση με τη στάση που τήρησαν τους μήνες πριν διακόψουν την κυκλοφορία τους.


Σχολιάστε εδώ