Πάμε καλά… πολύ καλά…

Η… υστέρηση, λένε, οφείλεται στη μη πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, ενώ μαύρα φίδια ζώνουν την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων γιατί τους επόμενους μήνες θα πρέπει να πληρωθούν ο ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, οι υπόλοιπες δόσεις του φόρου εισοδήματος αλλά και ο ΦΠΑ.

o Όχι εδώ… Στην Ιαπωνία. Με 4%, σπάει όλα τα κοντέρ η ιαπωνική οικονομία! Πού να δει τέτοιο θαύμα η χώρα μας…

o Μειώθηκαν κατά 15.000 οι πελάτες της συνδρομητικής τηλεόρασης το πρώτο εξάμηνο του έτους. Αιτία, κατά τις εταιρείες, είναι η μεγάλη αύξηση της φορολογίας, που αγγίζει το 40%! Άλλο ένα μαντάτο για το οικονομικό επιτελείο, ότι οι φόροι μειώνουν την κατανάλωση, με συνέπεια λιγότερα έσοδα.

o Και ένα καλό νέο: Το υπουργείο Εργασίας έχει έτοιμα προγράμματα τα οποία θα δώσουν δουλειά σε 46.000 ανέργους μέχρι το τέλος του χρόνου.

o Να πού υπάρχουν λεφτά… Στα συνέδρια! Από τις αρχές του 2008 μέχρι τις αρχές του 2016 τα έσοδα από τον συνεδριακό τουρισμό στην Αθήνα ήταν πάνω από 562 εκατ. ευρώ!

o Δέκα εκατομμύρια θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν από το 2013 και η ανεργία μειώθηκε και έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Σαν πολλές δεν είναι 10 εκατ. νέες θέσεις εργασίας; Δεν μας το κάνετε πιο λιανά, κύριε Ντο­μπρόβσκις;

o Ακόμη δεν τελείωσε η φετινή τουριστική σεζόν και τα νέα για του χρόνου είναι πάρα πολύ αισιόδοξα. Το 50% των ξενοδοχείων που συνεργάζονται με τον Όμιλο TUI στην Ελλάδα έχουν κρατήσεις για το 2018.

o Στον χώρο της υγείας όλα πάνε καλά, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. Αυτήν τη στιγμή είναι ακινητοποιημένα 60 ασθενοφόρα στην Αθήνα λόγω βλαβών, όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ, στο δε ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, σε σύνολο 55 ασθενοφόρων, μόνο τα 25 είναι διαθέσιμα, τα οποία καλύπτουν πέντε (!) νομούς, ήτοι Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

o Όλα πάνε μια χαρά… Στα 230 δισ. ευρώ έφθασε… αισίως το ιδιωτικό χρέος. Όλα αυτά τα δισεκατομμύρια πού πήγαν, ρε παιδιά; Το έψαξε κανένας από τους αστέρες που είχαν όλες οι κυβερνήσεις στο υπουργείο Οικονομικών ή όλοι τους τελικά ήταν μαθητευόμενοι μάγοι;

o Από αισιοδοξία σκίζουμε. Οι 7 στους 10 έλληνες επιχειρηματίες είναι απαισιόδοξοι, σύμφωνα με έρευνα που έκανε το facebook σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Υπόψη ότι η απαισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι η πιο ψηλή μεταξύ 42 χωρών. Αυτό κι αν δεν είναι άθλος!

o Θέλετε κι άλλα καλά νέα; Μέχρι 30% θα μειωθούν οι συντάξεις με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος, για λόγους οικονομίας, κυκλοφορεί με… σαγιονάρες!

o Να και ένα πράγματι καλό νέο για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο. Όπως προκύπτει από έρευνα της Pew Research, η Ελλάδα είναι η μοναδική δυτική χώρα που εμπιστεύεται τον Πούτιν και βλέπει κατά πλειοψηφία θετικά τη Ρωσία. Πρωτοπορούμε, γιʼ αυτό μας ζηλεύουν.


Σχολιάστε εδώ