Ο απολογισμός τούς έλειπε…

Σε σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, αναφέρθηκαν εκτενώς στις καταστροφικές συνέπειες που είχε για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Λησμονώ­ντας σκόπιμα ότι το συγκεκριμένο Μνημόνιο, με τα δυσβάστακτα μέτρα που περιλάμβανε, το είχε ψηφίσει και η Νέα Δημοκρατία το καλοκαίρι του 2015. Με τη βεβαιότητα ότι συνέβαλλε στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

***

Στην… τσίτα…

Εκτός επίσημης γραμμής κινήθηκε ο Γ. Πατούλης και στο ζήτημα των πυρκαγιών. Ενώ η Νέα Δημοκρατία, και προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης, στηλίτευσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για ανικανότητα και έλλειψη σχεδίου, ζητώντας «την κεφαλήν επί πίνακι» των αρμοδίων υπουργών, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει σύμπνοια και αγαστή συνεργασία για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές. Και αμέσως μετά να αναζητηθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, όχι για να στηθούν κατηγορητήρια, αλλά για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Συμπερασματικά, ο κ. Πατούλης κάνει ό,τι μπορεί για να σπάσει τα νεύρα του Κυρ. Μητσοτάκη.

***

Γλείψιμο…

Κάνουν ό,τι μπορούν εκεί στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για να δικαιώσουν τη Νέα Δημοκρατία που τους κατηγορεί ότι λειτουργούν ως «φερέφωνα» της κυβέρνησης και του πρωθυπουργικού γραφείου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στις αρχές της εβδομάδας έκανε τον γύρο των ΜΜΕ φωτογραφία του Γ. Κατρούγκαλου από δημόσια εκδήλωση με κοστούμι και… σαγιονάρες, γεγονός που προκάλεσε κύματα αιχμηρών και χλευαστικών σχολίων. Αντί του ίδιου, έσπευσε να… απολογηθεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι φορούσε σαγιονάρες επειδή είχε ένα ατύχημα και έπαθε εγκαύματα στα πόδια. Δεν περιορίσθηκαν, όμως, εκεί. Συνέχισαν με ακόμη πιο γλαφυρό τρόπο, λέγο­ντας ότι παρά το ατύχημα ο αναπληρωτής υπουργός «δεν το βάζει κάτω», συνεχίζοντας κανονικά το πρόγραμμά του. Γλυκανάλατα σχόλια, που παραπέμπουν στη δεκαετία του ʼ80.

***

Την έντονη δυσφορία του Κυρ. Μητσοτάκη έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα ορισμένες κινήσεις αλλά και η εν γένει συμπεριφορά του εκπροσώπου Τύπου Β. Κικίλια. Και δεν μιλώ φυσικά για κινήσεις πολιτικού επιπέδου, αλλά κάπως πιο προσωπικού. Τα… τρυφερά ενσταντανέ με γνωστή παρουσιάστρια, πρώην μοντέλο, στα σοκάκια της Μυκόνου έγιναν πρωτοσέλιδο σε lifestyle περιοδικά και εφημερίδες, έκαναν και τον γύρο του διαδικτύου. Προκαλώντας την ενόχληση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος -θυμίζω- στο παρελθόν είχε κάνει δριμύτατες παρατηρήσεις σε βουλευτή της Βʼ Αθηνών για τις δραστηριότητές του στη Μύκονο. Από την Πειραιώς διακινούνται φήμες ότι τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών ίσως κοστίσουν στον κ. Κικίλια τη θέση του εκπροσώπου στις επικείμενες αλλαγές.


Σχολιάστε εδώ