Να κλειστούν σε ένα δωμάτιο όλα τα κόμματα και να αποφασίσουν για το Ασφαλιστικό

Ρωτήσαμε τον κ. Σπυρόπουλο τι θα πρότεινε, με βάση τα όσα έχει βιώσει, στους σημερινούς πολιτικούς μας αν ζητούσαν την άποψή του και η απάντησή του στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra ήταν:

– Θεωρώ ότι θα έπρεπε να γίνει πρόταση προς όλα τα κόμματα να συγκροτηθεί μια διακομματική επιτροπή, με υπεύθυνα πρόσωπα –όλα τα κόμματα έχουν–, και να καθίσουν σε ένα κλειστό δωμάτιο, ώστε σε έναν μήνα να υπάρχει μια πρόταση. Και στη συνέχεια τα κόμματα και η κυβέρνηση να τοποθετηθούν σε αυτήν. Χρειάζεται ολοκληρωμένος εθνικός διάλογος, που να θέτει τις βασικές αρχές, τις οποίες θα συναποδεχθούμε όλοι, γιατί έτσι θα οικοδομηθεί το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Πιστεύω ότι, αν δεν γίνει αυτό, οι προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας δεν θα δημιουργηθούν.

Ο κ. Σπυρόπουλος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις σημερινές δυνατότητες, με δεδομένες τις διαφορετικές αντιλήψεις που υπάρχουν, επισημαίνοντας:

– Υπάρχει μια παθογένεια. Θεωρούμε όλοι ότι το Ασφαλιστικό είναι ο βασικός μοχλός άσκησης πολιτικής, είτε για να ξεγελάσουμε είτε για να δελεάσουμε, να παγιδεύσουμε κ.λπ. Αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και βεβαίως γίνεται και τώρα. Δεν θέλω να είμαι οξύς στη σημερινή κυβέρνηση, όμως στην κρισιμότερη φάση που διέρχεται η κοινωνία και η οικονομία μας έγινε η πιο επιδερμική και η πλέον άστοχη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.


Σχολιάστε εδώ