Λεφτά υπάρχουν…

• Σας θυμίζω ότι για την εκπαίδευση της εφεδρείας του Στρατού Ξηράς διετέθη, ύστερα από πολλές παρεκκλίσεις, το κολοσσιαίο ποσό των 100.000 ευρώ. Ελάχιστα επίσης δόθηκαν για ανταλλακτικά πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Καυτός Αύγουστος για τον Α/ΓΕΑ

• Να αναφέρω ότι οι συζητήσεις για τη διαθεσιμότητα των ιπταμένων πυροσβεστικών μέσων, που προκλήθηκαν από το δράμα των πυρκαγιών του Δεκαπενταύγουστου, έχουν δύο απαντήσεις:

– Η ΠΑ διαθέτει μέσα ανάλογα με τις πιστώσεις που δίδονται για ανανέωση μέσων και ανταλλακτικών. Τα τελευταία χρόνια είναι μηδενικές.

– Το αεροπορικό υλικό, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα πυροσβεστικά, έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από το 2010. Ας προσέχουν τι λένε μερικοί αφελείς που βγαίνουν στην TV και παριστάνουν τους κήνσορες.

• Πέραν, λοιπόν, του καυτού θέματος των πυροσβεστικών, ο Α/ΓΕΑ, πτέραρχος κ. Χρ. Χριστοδούλου προετοιμάζεται πυρετωδώς για την υποδοχή των προτάσεων εκσυγχρονισμού των μαχητικών F-16. Στόχος του η καλύτερη και συμφερότερη λύση. Έχει κατά νου να προσθέσει στη βασική εκδοχή (standard configuration) και πολλαπλασιαστές ισχύος, εφόσον βέβαια θα έχει περιθώρια πιστώσεων. Ο Α/ΓΕΑ είναι έ­μπειρος χειριστής F-16, επομένως η κατάσταση βρίσκεται σε καλά χέρια.

• Ακολούθως και παράλληλα εργάζεται για την επανάληψη της άσκησης «HNIOXOΣ», που διεθνοποιήθηκε και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, εκπλήσσοντας ακόμη Αμερικανούς και Ισραηλινούς.

• Από την άλλη μεριά, οι κακοί γείτονες κατάργησαν, μονομερώς, το άτυπο moratorium πτήσεων πάνω από το Αιγαίο τον Αύγουστο και οργιάζουν με συνεχείς παραβάσεις, παραβιάσεις και εικονικές αερομαχίες.


Σχολιάστε εδώ