Κάνʼ το όπως στην Ισπανία…

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME) Δημήτρη Ασημακόπουλο, στην Ισπανία για τις επιχειρήσεις με τζίρο έως 3.000.000 ευρώ (με μεγάλο τζίρο, δηλαδή), οι οποίες απασχολούν μέχρι και 25 άτομα προσωπικό, ο συντελεστής μειώνεται στο 20%. Έχουν, δηλαδή, χαμηλότερο κατά 10 μονάδες συντελεστή. Και εμείς εδώ δεν έχουμε καν καθίσει να τα συζητήσουμε και να συνδέσουμε τη μείωση των συντελεστών με την παραγωγή και τις θέσεις εργασίας, καθώς αυτές οι επιχειρήσεις θα δημιουργήσουν τη μικροκατανάλωση, η οποία είναι απαραίτητη για την οικονομία.

Δυστυχώς, μυαλό στην αγορά δεν πουλιέται…

***

Κι άλλος… Ταλιμπάν!

«Η Παναγία ήταν πάντα σύμβολο και πηγή θάρρους σε όλους τους αγώνες μας.

Συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση του Πόντου, προσερχόμαστε σήμερα στην Παναγία Σουμελά, αυτό το πανελλήνιο και παμποντιακό προσκύνημα, για να συνεορτάσουμε, θεωρώντας ιδιαίτερη τιμή τη στιγμή αυτή. Εύχομαι να μας καθοδηγεί στην προσπάθειά μας για το πέρασμα από την κρίση στην αναγέννηση», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης προσερχόμενος στη Μονή της Παναγίας Σουμελά Βερμίου.

Να ένας ακόμη… Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας, πρόεδρε της Βουλής Νίκο Βούτση…

***

Μάχη 6.649 για 46 θέσεις!

Έχει περιορισθεί σε σημαντικό βαθμό η ανεργία, ισχυρίζεται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Τόσο πολύ, που για 46 θέσεις τακτικού προσωπικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν ήδη κατατεθεί… 6.649 αιτήσεις! Μάλιστα, επειδή αρκετοί υποψήφιοι διεκδικούν με τις αιτήσεις τους περισσότερες από μία θέσεις της ίδιας κατηγορίας εκπαίδευσης, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανέρχεται σε 16.369.

Δεν κάνει κακό κάπου κάπου να λέτε και καμιά αλήθεια, κύριοι της κυβέρνησης…


Σχολιάστε εδώ