Δεν υποστέλλεται η σημαία και ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ

Ήδη ο Γιάννης Ραγκούσης ετοιμάζει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, τη στιγμή που από το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζεται ότι ούτε η σημαία ούτε ο ήλιος του κόμματος θα υποσταλούν.

Την όποια απόφαση για το τι θα γίνει το ιστορικό κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα τη λάβουν τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του, είτε με δημοψήφισμα είτε με συνέδριο.

Η Χαριλάου Τρικούπη δεν φαίνεται να βιάζεται, ούτε και να κάνει σπασμωδικές κινήσεις όσον αφορά το μείζον αυτό θέμα. Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που αρχικά υπήρχαν σκέψεις να γίνει τον Σεπτέμβριο (πριν από την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα από τη βάση τον Οκτώβριο και πριν από το ιδρυτικό συνέδριο της Κεντροαριστεράς μέχρι το τέλος του χρόνου), όπου πιθανότατα θα λαμβανόταν και απόφαση περί αυτοδιάλυσης ή όχι του κόμματος, φαίνεται να μετατίθεται για αργότερα.

Για την ώρα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κατʼ ιδίαν συνάντηση που θα έχει μετά τις 20 Αυγούστου η Φώφη Γεννηματά με τον Γιώργο Καμίνη, που, μέχρι τώρα τουλάχιστον, είναι οι δύο κεντρικοί υποψήφιοι, αλλά και στο πόσες και ποιες άλλες υποψηφιότητες θα υπάρξουν.

Από την πλευρά του ΚΙΔΗΣΟ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει κάποιος υποψήφιος (ακουγόταν παλαιότερα το όνομα του Φίλιππου Σαχινίδη). Η πλειοψηφία πάντως των στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ φαίνεται να υποστηρίζει τη Φώφη Γεννηματά.

Στο μεταξύ παραμένει το ερώτημα για το τι θα κάνουν τελικά ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι.

Όπως έχει ήδη γράψει το «Π», ο κ. Θεοδωράκης δέχεται εισηγήσεις να μπει στον νέο φορέα και να διεκδικήσει και την ηγεσία. Από την άλλη όμως δέχεται και εισηγήσεις προκειμένου να παραμείνει το Ποτάμι αυτόνομος πόλος, να συνεργαστεί με την «ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ» και άλλες προσωπικότητες από τον χώρο του λεγόμενου προοδευτικού Κέντρου και να διατηρήσει δίαυλο επικοινωνίας με τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ.


Σχολιάστε εδώ