Γιατί να μην κληθεί ως μάρτυς και ο κ. Στουρνάρας;
Ο υπογράφων θα σημειώσει μόνον τρία πράγματα: α) Προκαλεί απορία η προκαταβολική απαλλαγή του ανωτέρω πρώην υπαλλήλου της ΕΛΣΤΑΤ από μια μεγάλη βρετανική εφημερίδα, δηλαδή από κορυφαίο έντυπο της επιφανέστερης μετά τις ΗΠΑ δυτικής χώρας, της Αγγλίας. Χώρας που έχει ανοίξει εσχάτως τη μεγαλύτερη τρύπα συνοχής στο περίεργο μόρφωμα της δήθεν πανευρωπαϊκής (στην ουσία αναιδώς γερμανοκρατούμενης…) «ευρωένωσης», ενώ δεν συμμετείχε ποτέ και στην «Ευρωζώνη αγνότητος»! Θέτω το ερώτημα: Πώς εξηγείται αυτό;
Πώς μπορούν τόσο απλόχερα και προκαταβολικά να στηρίζουν τις σκοπιμότητες των Βρυξελλών εναντίον της χώρας μας Βρετανοί, μπαίνοντας με τόση αναίδεια στα ενδότερα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, πριν αυτή δικάσει και κρίνει αμετάκλητα; Πού αποβλέπει αυτή η «ιερά συμμαχία» με τις Βρυξέλλες; β) Θυμίζω ότι ο κ. Ανδρ. Γεωργίου είχε δηλώσει στην ΕΕ το 2010 (κατά… τρίτη εκτίμηση!) διογκωμένο το δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδος σε 15,4% του ΑΕΠ, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτης το είχε πριν δηλώσει (κατά δεύτερη εκτίμηση…) σε 13,6%, και ακόμη ενωρίτερα (σε πρώτη εκτίμηση !) το έλλειμμα είχε δηλωθεί στην ΕΕ κατώτερο από 10%! Πού, άραγε, οφειλόταν η σε τέτοιο… διαδοχικό στυλ διόγκωση; Στη «φιλοτιμία», λέτε, του κ. Γεωργίου; γ) Η σημερινή Εισαγγελεύς του ΑΠ κ. Ξ. Δημητρίου, που ζητά (θεωρώ προς τιμή της) να διακριβωθούν καταγγελίες ότι το παραπάνω τελικό έλλειμμα του 15,4% είχε διαμορφωθεί σκοπίμως, είχε ζητήσει και παλαιότερα από τον Άρειο Πάγο, όταν ακόμη ήταν αντιεισαγγελεύς, την αναίρεση απαλλαγής από το εφετείο του ανωτέρω πρώην υπαλλήλου για ψευδή βεβαίωση στατιστικών στοιχείων, αφορώντων το δημόσιο έλλειμμα.
Στην έκθεση, λοιπόν, με την οποία ζητούσε τότε η σημερινή εισαγγελεύς την αναίρεση της απαλλαγής του κ. Γεωργίου, σημείωνε με λεπτομέρειες και σε βάθος ότι -όπως στο κείμενο ανέφερε- «…το ανωτέρω βεβαιωθέν (σ.σ. εννοούσε από τον κ. Γεωργίου) δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν ψευδές, αφού τεχνηέντως διογκώθηκε…».
Στη συνέχεια, δε, ανέπτυσσε και τους τρόπους διόγκωσης, ο κυριότερος, θεωρώ, των οποίων ήταν η ένταξη στη γενική κυβέρνηση εκατοντάδων νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου (σ.σ.: που, σημειωτέον, είχαν όλα δική τους ανεξάρτητη διαχείριση και ανεξάρτητο ισολογισμό!). Μάλιστα, κορυφαίος παράγων της δημόσιας ζωής, με αφορμή το γεγονός ότι για το «φούσκωμα» του ελλείμματος χρησιμοποιήθηκαν τα χρέη του… μετρό, των ΗΣΑΠ, των νοσοκομείων, κ.λπ., είχε πει:
«Δεν ήταν, βρε παιδί μου, και σοφό αυτό που έγινε! Κάθε χώρα χρησιμοποιεί το Σύστημα Εθνικών Λογαριασμών και τις γκρίζες ζώνες προς όφελός της, όχι προς βλάβη της! Η Γερμανία έβγαλε τα νοσοκομεία και το ΙΚΑ της από τη γενική κυβέρνηση, η Γαλλία έβγαλε το κόστος του Ασφαλιστικού στη France Telecom από τη γενική κυβέρνηση…
Όταν οι άλλοι μετακινούν τα γκολπόστ, θα φας γκολ!» Ξέρετε ποιος τα είπε αυτά; Μη μείνετε σύξυλοι, αλλά το όνομα αυτού είναι Γιάννης Στουρνάρας, ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος! (Βλ. «Επίκαιρα», Αύγουστος 2016, σελ. 6).