Γαλάζιος εμφύλιος

Εκδοχή που ενισχύεται από το γεγονός ότι ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης άσκησε κριτική στην περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, έσπευσε να (του) απαντήσει ο… περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός! Κάτι μη αναμενόμενο, εξ ου και προκάλεσε αίσθηση και πολλά ερωτηματικά ως προς τα βαθύτερα κίνητρά του.

Από το περιβάλλον του κ. Πατούλη μιλούν για σκοπιμότητες και ότι με την επίθεση σε βάρος του ο κ. Αγοραστός εξυπηρετεί επί της ουσίας τα σχέδια εκείνων που θέλουν να τον «κοντύνουν» πολιτικά. Υπονοώντας προφανώς την επιθυμία του το 2019 να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων. Χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν αν αυτοί που θέλουν να τον πλήξουν προσωπικά προέρχονται από την κυβέρνηση ή από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Τι είπε ο κ. Πατούλης και προκάλεσε την αντίδραση του κ. Αγοραστού, αντί της… Ρ. Δούρου; Στον απόηχο των τελευταίων πυρκαγιών, σημείωσε ότι οι περιφέρειες κάνουν κακή διαχείριση των κονδυλίων για την τοπική αυτοδιοίκηση και αντί να τα διαθέτουν σε μέτρα πρόληψης, τα ξοδεύουν σε λάθος σκοπούς και για λάθος λόγους. Επισήμανε ακόμη ότι οι δήμοι πρέπει να αποκτήσουν οικονομική αυτοτέλεια και να λογοδοτούν στους πολίτες και όχι στον κάθε υπουργό ή περιφερειάρχη.

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται από ορισμένες πλευρές είναι αν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός αντέδρασε από αλληλεγγύη προς τη Ρ. Δούρου ή είχε κάτι περισσότερο στο πίσω μέρος του μυαλού του. Ήταν θέμα αντιζηλίας σε επίπεδο Νέας Δημοκρατίας ή η επίθεση εξυπηρετούσε άλλα σχέδια, όπως φαίνεται να πιστεύει ο κ. Πατούλης;

Πάντως, κατά καιρούς, παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας έχουν κατηγορήσει τον κ. Αγοραστό ότι επιδιώκει να έχει προνομιακές σχέσεις με την κυβέρνηση. Άλλωστε ήταν από τα ελάχιστα γαλάζια στελέχη που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα για να συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης τους Συντάγματος, άσχετα αν στην πορεία αποχώρησε. Θεωρείται απίθανο πάντως ο κ. Αγοραστός να κινήθηκε εν γνώσει της ηγεσίας της παράταξης, καθότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα γιʼ αυτόν στην Πειραιώς κάθε άλλο παρά εύκρατο είναι.

Θα μπορούσε να έχει σχέση με τον έτερο γαλάζιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελ­λάδος Κ. Μπακογιάννη; Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος ίσως είναι ένας από τους διεκδικητές του Δήμου Αθηναίων και προφανώς δεν θα ήθελε να έχει μέσα στα πόδια του τον κ. Πατούλη.


Σχολιάστε εδώ