Αυτός ο λαός υπήρξε και θα είναι πάντοτε ορθόδοξος

Ταυτόχρονα, έστειλε το μήνυμα ότι «αυτός ο λαός υπήρξε και θα είναι πάντοτε ορθόδοξος», απαντώντας εμμέσως στη δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ορθόδοξος.

Μάλιστα, σε αντίθεση με τις διαχωριστικές γραμμές που επιδιώκουν κάποια στελέχη της κυβέρνησης, ο ηγέτης της Εκκλησίας μας στήνει γέφυρες, επισημαίνοντας: «Η απαίτηση των καιρών είναι να βρούμε τον τρόπο συνεργασίας. Χωρίς συνεργασία δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Δεν περισσεύει κανείς. Έχει ανάγκη ο τόπος αυτήν τη συνεργασία» – αυτό που σήμερα είναι το μεγάλο έλλειμμά μας.

Σημείωσε ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος: «Δεν μιλάμε για καλές σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, αυτά είναι πράγματα παιδιάστικα. Έχουμε το όραμα σχέσης Εκκλησίας και Έθνους. Αυτό πρέπει να μας συγκλονίζει. Αυτό πρέπει να μας συγκινεί. Οι πατέρες αγαπούν τα παιδιά τους. Και αν τα παιδιά λανθάνουν, οι πατέρες συγχωρούν».

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να έχουν ενότητα και ευχήθηκε η Παναγία να μας φωτίζει και να μας σκεπάζει όλους και να επικαλούμαστε τη χάρη της για να μπορέσει αυτός ο τόπος να πάει μπροστά.

Να σημειώσουμε ότι την ημέρα της Παναγίας ο κ. Ιερώνυμος είχε την επέτειο συμπλήρωσης 50 ετών ιερατικής διακονίας.


Σχολιάστε εδώ