Κατασχέσεις κάθε μέρα έφερε η… έξοδος στις Αγορές…

Το Δημόσιο κάθε μέρα στέλνει τον δικαστικό κλητήρα με απειλητικά ραβασάκια και πραγματοποιεί κατασχέσεις είτε τραπεζικών λογαριασμών είτε των σπιτιών που ακόμη έχουν κάποιοι… Την ώρα, μάλιστα, που ο κόσμος νόμιζε ότι θα γυρίσει ο τροχός της οικονομίας μετά την επιτυχημένη έξοδο στις Αγορές και πλέον θα αρχίσει κάτι να κινείται.

Κάθε μέρα γίνονται πάνω από 900 κατασχέσεις για χρέη στην Εφορία αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτήν τη στιγμή, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, 3.800.000 φορολογούμενοι και επιχειρήσεις χρωστούν 95 δισ. ευρώ. Και ήδη εναντίον 951.114 οφειλετών έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις μισθών και τραπεζικών λογαριασμών) και ο αριθμός το επόμενο διάστημα θα… σκαρφαλώσει στο 1.600.000!

Να σημειωθεί ότι 2.388.899 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις χρωστάνε στο Δημόσιο από ΕΝΑ έως και πεντακόσια ευρώ, με το συνολικό ποσό να φθάνει στα 340 εκατ. ευρώ!

Τον Ιούνιο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο έφτασαν στα 5,475 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 727 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Μάιο, που ήταν 4,748 δισ. ευρώ. Οι νέες αυτές οφειλές έρχονται να προστεθούν στα 90,168 δισ. ευρώ συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων έως το τέλος του 2016, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 95,643 δισ. ευρώ, από τα οποία είναι ζήτημα αν μπορούν να εισπραχθούν τα 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Κι αυτό γιατί μεταξύ των οφειλετών είναι και οι αλήστου μνήμης «προβληματικές επιχειρήσεις», οι οποίες μόνο στα χαρτιά υπάρχουν.

Αυξάνουν τα φέσια του Δημοσίου!

Την ίδια ώρα, το κράτος έχει κυριολεκτικά φεσώσει την Αγορά. Συγκεκριμένα, στα 5,134 δισ. ευρώ ανέρχονταν στα τέλη Ιουνίου οι υποχρεώσεις του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Από αυτά τα 3,881 δισ. ευρώ αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς προμηθευτές και 1,252 δισ. ευρώ είναι επιστροφές φόρων.


Σχολιάστε εδώ