Και μέλος του Ιδρύματος Λάτση ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου!

Σίγουρα ο καθένας που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και πρωτίστως το απλό μέλος του κόμματος θα διερωτηθεί, είναι δυνατόν ένας αριστερός, μέλος μιας κυβέρνησης που ήρθε να ανατρέψει τα πάντα, και κυρίως το οικονομικό κατεστημένο, να είναι μέλος του Ιδρύματος Λάτση και κάθε ανάλογου ιδρύματος;

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γαβρόγλου παραμένει στο ίδρυμα και μετά την υπουργοποίησή του, απλώς ζήτησε να απέχει από την άσκηση των καθηκόντων του μέχρι τη λήξη της κυβερνητικής του θητείας, κάτι που έκανε δεκτό η διοίκηση του ιδρύματος.

Αυτά, Αλέξη…

***

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του…

…ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, που είναι ένας από τους πόλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ), μετά την απόφαση του Καμίνη να διεκδικήσει την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, μια και η θητεία του στον Δήμο της Αθήνας τελειώνει και ψάχνει για… δουλειά.

Η Φώφη Γεννηματά είναι δεδομένο ότι θα είναι υποψήφια και φυσικά είναι το φαβορί. Οι άλλοι που ακούγονται, κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να έχουν τύχη.

Ως προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, δεν δείχνει –τουλάχιστον με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις– να μην έχει αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος. Ευκαιρία για στοίχημα…

***

Λάδι βγάζει τον Σημίτη ο Κοντογιαννόπουλος!

«Αναδείχθηκε ένας από τους επιτυχημένους πρωθυπουργούς στην ιστορία της Ελλάδας», έγραψε ο Β. Κοντογιαννόπουλος σε άρθρο του στο «Βήμα» με τίτλο: «Σημίτης και ουτιδανοί»!

Φρόντισε, μάλιστα, να τον απαλλάξει και από τις ευθύνες του για τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που άρπαξαν οι δύο δικοί του υπουργοί Άμυνας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μέχρι πριν από λίγο καιρό έκανε διακοπές στις Φυλακές Κορυδαλλού (για πέντε χρόνια), και ο Γιάννος Παπαντωνίου, που πάει κι έρχεται στα δικαστήρια για τους 46 λογαριασμούς που βρήκαν στο όνομα το δικό του ή της γυναίκας του.

Δεν είναι έργο του πρωθυπουργού να γνωρίζει αν μια υπογραφή υπουργού του είναι προϊόν συναλλαγής. Και, άκουσον άκουσον, γράφει: «Η αποκάλυψη είναι έργο του Τύπου και της αντιπολίτευσης»!

Ο κ. Σημίτης έκανε απλώς τον πρωθυπουργό και τον… τροχονόμο στις μίζες που περνούσαν δίπλα του!

Άργησες πολύ να δεις φως, Βασίλη…


Σχολιάστε εδώ