Επίθεση «Καθημερινής» κατά Καμίνη

Όλα αυτά, βέβαια, είναι στο μυαλό τους. Αυτοί, όμως, που έστησαν τον Καμίνη δεν κοιτάζουν μόνο προς τα αριστερά. Σύμφωνα με τους λογαριασμούς που κάνουν στα χαρτιά, εκτιμούν ότι αν οι κάλπες δεν δώσουν αυτοδυναμία στον Μητσοτάκη θα τον στηρίξουν, ζητώντας όμως βαριά ανταλλάγματα. Και πρωτίστως θα απαιτήσουν να έχουν τον κύριο λόγο στις αποφάσεις που θα σχετίζονται με τους έξω, από τη στιγμή που είναι το μακρύ χέρι τους.

Πάντως, η ναυαρχίδα του κεντροδεξιού Τύπου, η «Καθημερινή», ξεκίνησε ήδη την αποδόμησή του, εκφράζοντας το κλίμα ανησυχίας που έχει προκληθεί, το οποίο επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ κατά της υποψηφιότητας Καμίνη. Την περασμένη Τρίτη εξαπέλυσε από το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της επίθεση κατά του φιλοδοξούντος να ηγηθεί της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μια και η δεύτερη θητεία του στον Δήμο της Αθήνας τελειώνει, κατηγορώντας τον ότι είναι ανίκανος να διοικήσει. Και ως απόδειξη κατέθεσε το ότι δεν κατάφερε να απαλλάξει την πρωτεύουσα της χώρας από τα σκουπίδια.

Συγκεκριμένα, το άρθρο με τίτλο «Έ­μπρακτη απόδειξη» είχε ως εξής:

«Ο δήμαρχος της Αθήνας είναι ένας αξιοπρεπής πολιτικός, ο οποίος έχει επιδείξει σθένος σε κρίσιμες στιγμές. Δεν διαθέτουμε πολλούς πολιτικούς που να συνδυάζουν το ήθος με την τόλμη. Εξελέγη όμως για να διοικήσει την πρωτεύουσα, η οποία δεν παρουσιάζει την… καλύτερη εικόνα. Καλό θα ήταν, συνεπώς, πριν διεκδικήσει ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή, να αποδείξει έμπρακτα ότι μπορεί να διοικήσει. Τα προβλήματα καθαριότητας, μεταξύ άλλων, είναι μεγάλα και περιμένουν τη λύση τους από τον άνθρωπο που εξέλεξαν οι Αθηναίοι γιʼ αυτόν ακριβώς τον σκοπό».

Η επίθεση της «Καθημερινής» δεν είναι καθόλου άσχετη με το κλίμα ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί στην ηγεσία της ΝΔ, που εκτιμά ότι το κεντροδεξιό μπλοκ Σημίτη – Αλιβιζάτου και ΣΙΑ μπορεί να προκαλέσει ρήγμα στον κόσμο της παράταξης. Κάποιοι, δηλαδή, να προτιμήσουν στις εκλογές να ρίξουν την ψήφο τους στον Καμίνη, αν βέβαια εκλεγεί αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εξέλιξη που κάθε άλλο παρά είναι ορατή στον ορίζοντα.

Γεγονός, πάντως, είναι ότι η υποψηφιότητα Καμίνη προκάλεσε περισσότερη ανησυχία στον Μητσοτάκη παρά στη σημερινή ηγεσία της ΔΗΣΥ, αν και καλού – κακού ο Κώστας Λαλιώτης θέλησε να περιχαρακώσει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πάντοτε ηγείτο της Κεντροαριστεράς και την εξέφραζε, όπως την εκφράζει και σήμερα (ρεπορτάζ για την παρέμβαση Λαλιώτη σε άλλη στήλη).


Σχολιάστε εδώ