«Δεν μπορεί να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κλειστή λέσχη!»

Οι παρεμβάσεις, όπως λένε στελέχη της Σοσιαλιστικής Τάσης, θα καλύπτουν όλο το εύρος της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και τις επιλογές του κόμματος, ενώ φέρνουν σε πρώτο πλάνο το θέμα του Καταστατικού Συνεδρίου. Να πραγματοποιηθεί, δηλαδή, το Καταστατικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (που θα έχει και πολιτικές παραμέτρους) άμεσα και όπως αποφασίστηκε στο Συνέδριο του κόμματος.

Όπως σημειώνουν στελέχη της Σοσιαλιστικής Τάσης, πρέπει πλέον να ξεκαθαριστεί προς τα πού πάει το κόμμα. Αν, δηλαδή, θα γίνουν τομές ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα μεγάλο, μαζικό κόμμα, με ισχυρές προσβάσεις στην κοινωνία, ή θα παραμείνει μια κλειστή λέσχη, βλέποντας τα ποσοστά και την επιρροή του στην κοινωνία να φθίνουν. «Δεν μπορεί ένα κόμμα που είναι στην κυβέρνηση να έχει κάπου 14.500 μέλη… Δεν κρατιούνται έτσι τα πλειοψηφικά ρεύματα… Χρειάζεται στροφή στην κοινωνία και άνοιγμα των οργανώσεων στον κόσμο», τονίζουν.

Η Σοσιαλιστική Τάση, που α­παρτίζεται κυρίως από τους λεγόμενους ΠΑΣΟΚογενείς, προχώρησε πρόσφατα σε εκλογή Γραμματείας και όπως τονίζουν στελέχη της: «Στόχος μας είναι μια συγκροτημένη παρουσία εντός του ΣΥΡΙΖΑ». Ο βασικός πυρήνας της Σοσιαλιστικής Τάσης έχει πλέον αλλάξει και ρόλο φαίνεται να έχουν ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος και στελέχη που εκλέχθηκαν στη Γραμματεία, όπως οι Στάθης Πα­νταζής, Μαρία Πετράκη, Νι­κήτας Μπαριτάκης, Παύλος Τριανταφύλλου, Ευθύμιος Ευθυμιάδης, Ράνια Σταυροπούλου, Αντώνης Κοκορίκος, Ειρήνη Βασιλάκη, Ελένη Παπαδοπούλου και Γιάννης Αντώνενας.

Ο βασικός συνεκτικός πυρήνας των λεγόμενων ΠΑΣΟΚο­ ­γενών και της Σοσιαλιστικής Τάσης όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν α­ντιπολίτευση και το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης ήταν ο Αντώνης Κοτσακάς (μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (υπουργός), που χωρίς να έχουν κόψει τις αναφορές τους από τον χώρο των ΠΑΣΟΚογενών κινούνται πλέον στη λεγόμενη προεδρική πλειοψηφία και δεν μετείχαν στις πρόσφατες διαδικασίες εκλογής Γραμματείας της Τάσης, ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος, που μετείχε στις διαδικασίες, είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Το 2013 είχαμε ξεκινήσει ως τάση εντός ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως άτομα», επισημαίνουν στελέχη της Σοσιαλιστικής Τάσης και σημειώνουν: «Ως τάση θέλουμε να συνεχίσουμε και τώρα και όχι ως άτομα, κι αυτό είναι μια καθαρή πολιτική επιλογή». Μάλιστα, τα ίδια στελέχη τονίζουν: «Δεν μπορούμε να είμαστε πειθήνια και αναλώσιμα όντα. Είμαστε πολιτικά πρόσωπα με απόψεις και πολιτική δραστη­ριότητα και θέλουμε να ακούγεται η φωνή μας».


Σχολιάστε εδώ