Βούτσης: Πλάτη στη ΝΔ βάζει ο Βαρουφάκης

Αμετάβλητη ωστόσο παραμένει η στάση της κυβέρνησης, που επιμένει να σιωπά και να μην απαντά, ούτε καν να αποκρούει όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός. Εξαίρεση ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν της άποψης ότι ο κ. Βαρουφάκης κάνει θόρυβο για να πουλήσει το βιβλίο του, αλλά τώρα τον κατηγορεί ότι παίζει το παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας και διαφόρων κέντρων που θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση!

Στους διαλόγους που είδαν προ ημερών το φως της δημοσιότητας αποτυπώνεται το κλίμα που επικρατούσε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ τους πρώτους μήνες του 2015 αλλά και η… εκτίμηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας για κορυφαία στελέχη. Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια μιας συνάντησης ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει στον πρωθυπουργό το όνομα του Ευκλ. Τσακαλώτου. Η αντίδραση του τελευταίου -σύμφωνα με το βιβλίο- ήταν «χέσʼ τον… μου μίλησε άσχημα» και «άσʼ τον να βολοδέρνει στη Βουλή ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ». Σε μια άλλη συνάντηση ο πρώην υπουργός Οικονομικών επισημαίνει στον κ. Τσίπρα ότι είναι λάθος η τοποθέτηση του Π. Λαφαζάνη στο υπουργείο Ενέργειας. «Χρειάζομαι τον Λαφαζάνη μέσα στην κυβέρνηση και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο», φέρεται να του είπε ο πρωθυπουργός. «Για να μην τον αφήσω να μας κατουράει απʼ έξω», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης σημείωσε ότι με τη συστηματική δημοσιοποίηση αποσπασμάτων του βιβλίου του ο πρώην υπουργός μετέχει στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου με επίκεντρο τη Νέα Δημοκρατία, συμφέροντα μιντιακά, τραπεζικά και άλλα, που «αισθάνονται ότι χάνουν», όπως είπε. Κατηγόρησε επίσης τον κ. Βαρουφάκη ότι λειτουργεί με όρους μικροκομματικούς και μικροπολιτικούς στοχοποιώντας πρόσωπα και μέλη της κυβέρνησης. Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου χαρακτήρισε «άνανδρη πράξη» την επίθεση του πρώην υπουργού κατά του πρωθυπουργού, ενώ έκανε λόγο για την… ιδιορρυθμία του κ. Βαρουφάκη, που «έλεγε πράγματα, τα οποία ξέλεγε μετά». Για «παιδαριώδεις διαλόγους που τρομάζουν» μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι αποδεικνύονται όχι μόνον τυχοδιώκτες, αντιδημοκράτες και τριτοκοσμικοί αλλά και επικίνδυνα άσχετοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιοποίηση αποσπασμάτων του βιβλίου του Γ. Βαρουφάκη θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, προβλέπεται δε να ενταθεί αμέσως μετά το πέρας των θερινών διακοπών. Θα αφορούν, όπως φημολογείται, μυστικές συναντήσεις κι επαφές του πρωθυπουργού με παράγοντες εκτός Ελλάδος, οι οποίες δεν είδαν το φως της δημοσιότητας την επίμαχη περίοδο. Αναμένεται ως εκ τούτου να πυροδοτήσουν και νέες εντάσεις και αντιπαραθέσεις σε πολιτικό επίπεδο.


Σχολιάστε εδώ