Αλέξη, να βοηθήσει η Παναγία, μήπως και κάνεις λίγα από αυτά που υποσχόσουν…

Εδώ και αρκετό καιρό προσπαθώ να ενημερωθώ για το πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά οι όποιες μου ενέργειες παραμένουν άκαρπες. Έψαξα παντού, ακόμη και με φίλους που συζητώ, πηγαίνοντας για καφέ ένα Σάββατο ή μια Κυριακή, κανείς τους δεν γνωρίζει. Στις τηλεοράσεις δεν έτυχε να ακούσω κάτι, στις εφημερίδες δεν έχω διαβάσει τίποτα αλλά και στην ιστοσελίδα της συντηρητικής, ακραίας νεοφιλελεύθερης – ακροδεξιάς, πλέον, παράταξης δεν μπόρεσα, όσο και να ανέτρεξα στους ηλεκτρονικούς σελιδοδείκτες της, να αντλήσω κάποιες χρήσιμες πληροφορίες περί των προτάσεών της, εκτός από γενικόλογες και αέρινες αράδες ενός φυλλαδίου καθώς και την ύπαρξη του μητρώου στελεχών.

Ο Κυριάκος είναι γνωστός για τα μητρώα που έφτιαχνε στη θητεία του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ετοιμάζοντας τις απολύσεις, που ήταν το μοναδικό του έργο. Ούτως ή άλλως, μιλάει μόνο για εξεταστικές επιτροπές, εκλογές, μειώσεις δαπανών (μισθούς -συντάξεις), ιδιωτικοποιήσεις και των φορεμένων μας ακόμη ρούχων (γενικό ξεπούλημα), δηλαδή την πιστή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων -κατʼ αυτόν-, προερχόμενες από τα Μνημόνια, των οποίων είναι θιασώτης. Στη δική του λογική -με λίγα λόγια- επιτάσσεται να εξυμνούμε και τον διάβολό μας. Για αυτόν, η υγεία, η εκπαίδευση, η ασφάλιση και όλα τα λοιπά δημόσια και κοινωνικά αγαθά πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν -μέσα στη φτώχεια μας- για να πάρει μπροστά η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Στη ΝΔ -από ό,τι μαθαίνω- οι υπόγειες συγκρούσεις μεταξύ των διαφόρων φατριών πηγαίνουν «σφαίρα», αφού ο ηγέτης τους αδυνατεί να ισορροπήσει την κατάσταση, μιας και με την οικογένειά του, όπως προσφάτως πληροφορήθηκα, δυσκολεύεται να τα βρει, αφού πιστεύει, κατά πολλούς, ότι ξεπερνάει σε ικανότητες ακόμη και τον Κλαύδιο (ρωμαίο αυτοκράτορα).

Στην αντίπερα όχθη, ο Αλέξης και η κυβέρνηση βρίσκονται σε μόνιμη περιδίνηση από την έξοδο στις αγορές, τη Βαρουφακιάδα, τη διαπραγμάτευση, που «ατυχώς» δεν ρύθμισε το χρέος και δεν μας έφερε την ποσοτική χαλάρωση, τον εργασιακό Μεσαίωνα, που τον βαφτίζουν «αριστερή – επαναστατική διαπραγμάτευση», τα σοβαρά νομοσχέδια για την Υγεία και την Παιδεία, που έφτασαν -ελαφρώς καθυστερημένα- στη Βουλή προς ψήφιση, χωρίς κανείς να τα διαβάσει, την κατάργηση της προσευχής, της αριστείας, του εθνικού ύμνου και των λοιπών συμβόλων, μην τυχόν παρασυρθούμε γενόμενοι Ταλιμπάν ή ξεχάσουμε τη «φιλοπρόοδο Αριστερά των Μνημονίων» και απολέσουμε τους ψήφους των «επαναστατών» της παράταξης, που συμπορευόντουσαν στους αγώνες του Μαδούρο.

Ο κ. Τσακαλώτος, από την πλευρά του, ο άνθρωπος των αριθμών, της επιστήμης, της μείζονος διαπραγμάτευσης και των 53 «γνησίων» αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ -μάλλον τόσοι έχουν μείνει, ίσως και λιγότεροι-, βγάζει λάδι τον κ. Γεωργίου για τα στατιστικά στοιχεία, επί πρωθυπουργίας του Γιωργάκη, που «ευτυχώς», κατά τους δημοκρατικούς κεντροαριστερούς, πρώην σοσιαλιστές, μας έριξαν στα Μνημόνια για τη σωτηρία του λαού μας. Επιπλέον, μας «έπεισε» ότι χαλάρωσε τα capital controls, ενώ, από τη μετάφραση στα ελληνικά, τα αύξησε λιγάκι και ακόμη, μέσα στο κατακαλόκαιρο, ψάχνει εσπευσμένες λύσεις για τη λειτουργία των POS, αφού ξέχασε να ρυθμίσει τον ακατάσχετο λογαριασμό, υπόσχεση -περσινή- του Αλέξη μας, μία από τις πολλές που ο έρμος ο πρωθυπουργός μας, πνιγμένος στη σιδερένια αγκαλιά του Σόιμπλε, ξέχασε να υλοποιήσει, αφού τα χέρια του γενναίου αντιπάλου του -όπως υποστηρίζουν ο ίδιος και οι δικοί του-, τον έχουν αλυσοδέσει.

Ο κόσμος της πραγματικής οικονομίας βράζει -ενώ ο Αλέξης μας μιλάει για ευημερούντες αριθμούς-, αφού έχει έναν σκασμό φόρους να πληρώσει, μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη, τα φροντιστήρια των παιδιών του από τη δήθεν δωρεάν παιδεία, τις ιατρικές εξετάσεις του πετσοκομμένου από τα Μνημόνια Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επιπλέον, οι συντάξεις βρίσκονται σε αναμονή, ακόμη και πενταετίας, ενώ οι χήρες, από τα «πολλά» χρήματα που παίρνουν με τον νόμο του Κατρούγκαλου, ψάχνουν και στα καλάθια των αχρήστων προς ανεύρεση τροφής. Η κοινωνία σε πλήρη απόγνωση, με ρυθμίσεις ακόμη και στον μπακάλη της γειτονιάς, το Ασφαλιστικό κοντά στη συντριβή, αφού ανεργία και μερική απασχόληση χτυπούν ταβάνι, και τους ανθρώπους της αγοράς να ψάχνουν μανιωδώς για την κατάργηση των POS, μήπως φοροδιαφύγουν και επιβιώσουν.

Μια εικόνα θλιβερή, που οδηγεί με αριθμητική ακρίβεια, την επόμενη διετία -εάν δεν αλλάξει ο Αλέξης μας τις ενέργειες και πολιτικές του- τη μοίρα μας σε οριστικό θάνατο. Αλέξη, να σε βοηθήσει η Παναγιά μας η Μεγαλόχαρη, μπας και διορθώσεις το μυαλό σου, αλλάξεις πολιτικές και συνεργάτες, θυμηθείς λίγα από αυτά που υποσχόσουν, μήπως και δούμε καμιά χαραμάδα προς το ξέφωτο, αφού ο «κακομοίρης» ο Κυριάκος βρίσκεται μονίμως χαμένος στη «μετάφραση των απολύσεων και της πιστής εφαρμογής των Μνημονίων», τα οποία βλέπει ως δώρα Θεού.

Ανένδοτος


Σχολιάστε εδώ