Έλλειψη χρημάτων, παύση εμπορίου…

Έχουν την ψευδαίσθηση ότι δεσμεύοντας τα απομεινάρια των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογουμένων και κατάσχοντας κινητά και ακίνητα θα μαζέψει το κράτος τα χρήματα που του λείπουν για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Και η απόδειξη της ψευδαίσθησης αυτής είναι το ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν πάρει την ανηφόρα –ξεπέρασαν τα 95 δισ. ευρώ (μόνο τον Ιούνιο αυξήθηκαν στα 5,475 δισ. ευρώ, ενώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες έφθασαν στα 5,134 δισ. ευρώ)-, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και τα μαντάτα για αυτά που έρχονται είναι μαύρα κι άραχνα.

Δεν ακούνε τα καμπανάκια…

Ευθέως μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Δημήτρης Ασημακόπουλος στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra:

– Μια μικρή ανάσα θα έχουμε μέσα στο 2017 και θα ξαναβουτήξουμε στο τέλμα της ύφεσης και της στενοχώριας το 2018 και το 2019, όταν θα έχουμε την ολοκλήρωση των μεγάλων περικοπών στα εισοδήματα, που έχουν να κάνουν με το αφορολόγητο και τις συντάξεις.

Και για το κυνήγι των μαγισσών που έχει εξαπολύσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ο κ. Δ. Ασημακόπουλος θυμίζει: «Την τελευταία διετία 2015-2017 η αύξηση των οφειλών στην Εφορία ήταν κατά 21 δισ. ευρώ και περίπου 27 δισ. ευρώ στα Ταμεία, ενώ παράλληλα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν φέτος 1,3 δισ. ευρώ περισσότερες από πέρυσι, τα δε ʽʽκόκκιναʼʼ δάνεια από 99 δισ. ευρώ που ήταν το 2015 υπερέβησαν τα 106 δισ. ευρώ.

Όλα αυτά αντιλαμβάνεστε ότι χτυπάνε καμπανάκια».

Τα παραπάνω στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Ασημακόπουλος επιβεβαιώνουν αυτό που επισημαίνουμε στον πρόλογο, ότι το… όπλο των κατασχέσεων δεν αποδίδει, πολύ περισσότερο όταν η Αγορά βλέπει ότι τα χειρότερα δεν έχουν περάσει…

«Χαράτσι» στα ακίνητα…

Και τα λάθος μέτρα συνεχίζονται…

Προωθούν την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις εμπορικές τιμές με μία και μόνο σκέψη, ότι έτσι θα εισπράξουν περισσότερα λεφτά από τον ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή, ετοιμάζουν νέο «χαράτσι».

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, ενώ οι περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα είναι στην ημερήσια διάταξη, με τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους να έχουν τρελαθεί.

Σε λάθος ρότα αρμενίζουν

Η απειλή των κατασχέσεων των τραπεζικών λογαριασμών δεν πρόκειται να φέρει τα έσοδα που υπολογίζουν οι γραφειοκράτες του υπουργείου Οικονομικών. Το μόνο που θα φέρουν σίγουρα οι κατασχέσεις είναι κι άλλα λουκέτα.

Λεφτά θα μαζέψει το Δημόσιο από τη στιγμή που επιτέλους η κυβέρνηση, και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να διαγραφούν ΟΛΑ τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις και να ρυθμιστεί η πληρωμή της καθαρής οφειλής σε πολλές δόσεις, οι οποίες θα αυξάνονται ανάλογα με το εισόδημα του οφειλέτη, ώστε όχι μόνο να μπορεί να είναι συνεπής στην πληρωμή, αλλά να του μένει και το απαραίτητο ποσό για να καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειάς του. Παράμετρος η οποία είναι υποχρέωση ενός ευνομούμενου κράτους, που πρέπει να εξασφαλίζει την επιβίωση των πολιτών του.

Δεν έχουν κουκούτσι μυαλό

Δυστυχώς, πριν αλέκτορα φωνήσαι, έσπευσαν να ομολογήσουν ότι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, ότι συνεχίζουν να ζουν στον δικό τους κόσμο. Προαναγγείλαμε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2018 όποιος έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και καθυστερήσει έστω και μία ημέρα την καταβολή της δόσης θα βγαίνει εκτός. Άραγε, σκέφθηκαν ποιος θα είναι ο χαμένος;

Το Δημόσιο, που απλώς θα συνεχίσει να παρακολουθεί την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που θα τις εμφανίζει ως «έχει λαμβάνειν»…


Σχολιάστε εδώ