Τροπολογία με ονοματεπώνυμο!

Με την τροπολογία μπορεί να παραταθεί η θητεία και πέραν της οκταετίας. Πολλοί βουλευτές αναγνώρισαν στην τροπολογία μια φωτογραφική παράταση της θητείας του νυν προέδρου Δημήτρη Παντερμαλή, ο οποίος υπηρετεί από το 2009 ως πρόεδρος του Μουσείου Ακροπόλεως. Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας.

Ο βουλευτής Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης έκανε λόγο για παραβίαση αρχών της Αριστεράς, ο βουλευτής Καβάλας Τάκης Εμμανουηλίδης συμφώνησε, ο δε πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης μίλησε για επισκοπικούς διορισμούς και επεσήμανε τη μη εφαρμογή του ιδρυτικού νόμου του Μουσείου, από το 2008 που ψηφίστηκε και από το 2009 που ορίστηκε διοίκηση. Ο Οργανισμός προβλέπει προκήρυξη διαγωνισμού για τη θέση του γενικού διευθυντή και τη συγκρότηση πέντε διευθύνσεων στο Μουσείο. Ωστόσο, το ΔΣ από το 2009 δεν εφάρμοσε τον Οργανισμό, με συνευθύνη και του υπουργείου Πολιτισμού. Αποτέλεσμα: Ο πρόεδρος του ΔΣ εκτελεί χρέη γενικού διευθυντή και πέντε διευθυντών και ουσιαστικά είναι ανεξέλεγκτος.

Σημειώνεται ότι προ μηνών αντικαταστάθηκαν δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου λόγω θανάτου. Ο εκλιπόντες Παναγιώτης Τέτσης και Χαράλαμπος Μπούρας αντικαταστάθηκαν από τους Κυριάκο Κατζουράκη και Μανώλη Κορρέ.


Σχολιάστε εδώ