Τι επιτέλους θέλει ο Ερντογάν;

Τα καραβάκια πηγαινοέρχονταν κουβαλώ­ντας επισκέπτες απʼ την μια μεριά στην άλλη. Όλη η δική μας ακτή μια προβλήτα. Είχαμε πάει για δουλειά με τον αδελφό μου στην Πόλη. Πάμε μια βόλτα μου ʼπε. Κατεβήκαμε τις σκάλες του ξενοδοχείου και διασχίζοντας την αίθουσα υποδοχής νοιώσαμε συγκίνηση ακούγοντας στα Ελληνικά το διεθνές τραγούδι «Το χρυσό κουρέλι που στα μαλλιά της φόραγε η Νεφέλη».

Η καρδιά χτύπησε άταχτα. Ποια Τουρκία ήταν αυτή; Η δική μας Μ. ΑΣΙΑ. Μια αγανάκτηση ανάμεικτη με θλίψη, ένας κρυφός θυμός όχι για τους ανθρώπους, αλλά για την απώλεια μιας γης καθαρά ελληνικής. Ενώ το αεράκι απʼ την θάλασσα έστελνε θύμησες από παππούδες και γιαγιάδες. Οι χαμένες μας πατρίδες από έναν λαό νομάδων με καταγωγή αναπόδειχτη που διδάσκει στα παιδιά του ό,τι είναι αυτόχθονες κι απόγονοι των Ιώνων που δεν ήταν Έλληνες αλλά Αρχαίοι Τούρκοι.

Ντρέπονται να πουν ότι ήρθαν απʼ τα βάθη της Ασίας, μπουλούκια νομάδων λεηλατώντας, σφάζοντας και καταστρέφοντας ότι εύρισκαν στο διάβα τους. Ούννοι, Μογγόλοι, Πέρσες, Σελτζούκοι ανακατεύτηκαν φτιάχνοντας ένα συνονθύλευμα λαού που ήξερε να καταστρέφει, εξισλαμίζοντας με την βία ακόμα και Έλληνες για να φτιάξουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Έχουν μιλήσει πολλοί για όλα αυτά, εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι η αγριότητα των πολιτικών αυτών, το θράσος τους και οι γελοίες επιδιώξεις τους σε βγάζουν έξω απʼ τα ρούχα σου.

Το Αιγαίο, τα νησιά είναι ελληνικά όπως και τα παράλια όλης της Μ. ΑΣΙΑΣ. Απʼ τον Πόντο και την Καπαδοκία υπάρχουν τα ίχνη ενός ξεριζωμού ανελέητου. Η Μαγνησία, το Κατίκιοϊ, το Κορδελιό, το Αξάρη, η Καισάρεια και τόσα κι άλλα τόσα μέρη ήταν πόλεις ελληνικές. Ας φύγουν λοιπόν κι ας πάνε στο τόπο καταγωγής τους στα βάθη της Ανατολίας.

Προσπάθειά τους ειναι να δημιουργήσουν ένα καινούργιο θεοκρατούμενο κράτος που σκοπό έχει την εξαφάνιση του Χριστιανισμού για να μπορεί ο Σουλτάνος Ερντογάν να μιμείται τον Σουλεϊμάν κατακτώντας έτσι τα πλήθη.

Ποτέ μα ποτέ οι Έλληνες δεν θα δεχθούν σαν τελεσίδικ γεγονός την άλωση της Κωνσταντινούπολης, ούτε ότι η Σμύρνη είναι Τουρκικό Πολιτισμικό Κέντρο.

Από πού κι ως που ο Ερντογάν θεωρεί σύνορα της καρδιάς του την Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς έχουμε ανοίξει πολλά χρόνια πριν μια πληγή που αιμορραγεί ασταμάτητα αφήνοντας τις περιουσίες μας, τα σπίτια μας, βουβά με τις πόρτες ορθάνοιχτες να χάσκουν στην ερημιά της μοναξιάς τους. Σʼ αυτούς που ξερίζωσαν καρδιές και ζωές Ελλήνων, πέφτοντας στίφη αγραμμάτων πάνω σε μια κοινωνία με αρχές, με πολιτισμό, με οργάνωση που δεν είχε να ζηλέψει τους λαούς της Ευρώπης.

Ο Μέγας Πατριώτης ο Ερντογάν. Μόνο που βλέπω εκείνο το πελδινό πρόσωπο το αγέλαστο μʼ όλη την κακία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του σκέφτομαι: Τι αλήθεια θέλει; Τι παιχνίδια παίζει, γιατί δεν ζει εν ειρήνη με τον λαό του ενωμένο χωρίς μισαλλοδοξία, απαιτώντας να γίνει ο κυρίαρχος της γης φτιάχνοντας απʼ την αρχή την Οθωμανική Αυτοκρατορία γιʼ αυτό άλλωστε και το τεράστιο παλάτι που έχτισε. Δεν ξέρω, δεν μπορώ και δεν θέλω να μάθω τα συμφέροντα και τις ίντριγκες των μεγάλων. Πιστεύω στον άνθρωπο που μπορεί να γίνει καλύτερος, φιλικότερος, να αγαπήσει την γη και να την σώσει αφού τα φαινόμενα δείχνουν την απίστευτη, φοβερή φθορά της. Πιστεύω στην πατρίδα μου που της αξίζει να ζει παράδειγμα προς σύγκριση της ήρεμης πολιτισμένης ζωής και να εξακολουθεί να εκπέμπει πολιτισμό και σοφία.


Σχολιάστε εδώ