Στα δικαστήρια για το «Μπράβο, Ρούλα»

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν ασκήσει κατά της εταιρείας απορρίφθηκε, αλλά εκκρεμούν αγωγές. Από την άλλη, ο σταθμός E-TV έχει καταθέσει αγωγή και διεκδικεί από τη Ρ. Κορομηλά την καταβολή του ποσού της υπέρβασης του προϋπολογισμού, προκειμένου να καλυφθούν οι επιπλέον δαπάνες. Τον Φεβρουάριο του 2016 το E-TV υπέγραψε σύμβαση με εταιρεία παραγωγής συμφερόντων της Ρούλας Κορομηλά με αντικείμενο την παραγωγή εκπομπής με τίτλο «Μπράβο, Ρούλα». Η εκπομπή αποφασίστηκε να μεταδίδεται κάθε Σάββατο. Η διάρκεια της συμφωνίας ορίστηκε έως τις 19.6.2016 και μέσα σε αυτό το διάστημα υπολογιζόταν ότι θα μεταδοθούν συνολικά δέκα επεισόδια.

Τελικά παρήχθησαν και μεταδόθηκαν εννέα επεισόδια. Στη σύμβαση είχε προβλεφθεί ότι ο σταθμός θα κάλυπτε τα έξοδα παραγωγής της εκπομπής, μέχρι, όμως, ένα συγκεκριμένο ποσό ανά επεισόδιο. Παρʼ όλα αυτά, η Ρ. Κορομηλά και οι συνεργάτες της προέβαιναν σε συμφωνίες με διάφορους, κατά την κρίση τους, συντελεστές και συμφωνούσαν δαπάνες χωρίς συνεννόηση και ενημέρωση της οικονομικής διεύθυνσης του σταθμού.

Το λογιστήριο του σταθμού παραλάμβανε τιμολόγια, χωρίς να γνωρίζει ποιες δαπάνες ήταν εντός και ποιες εκτός του προϋπολογισμού της εκπομπής. Υπό την πίεση και την απειλή της διακοπής της παραγωγής, εν μέσω της τηλεοπτικής περιόδου, η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ αναγκάστηκε να καταβάλει υπέρογκα, πέραν των συμφωνηθέντων, ποσά. Το κόστος ξεπέρασε το ποσό των 900.000 ευρώ, το οποίο ήταν διπλάσιο του συμφωνηθέντος προϋπολογισμού.


Σχολιάστε εδώ