Προτομή για τον Γεωργίου…

Δεν κατάφεραν ο Σόιμπλε και η παρέα του να του το πάρουν κι αυτό. Όχι μόνο βλέπει με… συμπάθεια την ταλαιπωρία που υφίσταται ο κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ επειδή έκανε αυτό που τον διέταξαν τα έξω αφεντικά του, να φουσκώσει το έλλειμμα ώστε να έχουν το επιχείρημα οι… «θεσμοί» να φορέσουν στην Ελλάδα τον ζουρλομανδύα των Μνημονίων, αλλά και πολλοί προτείνουν να ανεγερθεί μια προτομή του Γεωργίου έξω από το σπίτι του Κώστα Σημίτη στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι. Και επειδή μια προτομή κοστίζει, λένε να εντάξει ο ΣΚΑΪ τον Ανδρέα Γεωργίου στους δικαιούχους του κινήματος «Όλοι Μαζί Μπορούμε», που αποσκοπεί στο να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, και να αναλάβει τη σχετική γραφειοκρατική διεκπεραίωση η Μιράντα Ξαφά, χρόνια υπάλληλος του ΔΝΤ, η οποία δεν κρύβει την αγωνία της για την τύχη του Ανδρέα Γεωργίου.

Και επειδή πρόκειται για φτωχαδάκι, όλον αυτό τον καιρό, όπως έγραψε ο καλός και με διεθνή αναγνώριση συνάδελφος Μιχάλης Ιγνατίου, «απολαμβάνει το… δράμα του στην έπαυλή του στην Ουάσινγκτον»!

***

@ Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από την επίσημη Νέα Δημοκρατία για τις εξελίξεις (δικαστικές, πολιτικές κ.ά.) σχετικά με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρ. Γεωργίου. Η καταδίκη του, έστω και με ανασταλτικό χαρακτήρα, συνιστά έμμεση δικαίωση για τον Κ. Καραμανλή και κατʼ επέκταση για τη Νέα Δημοκρατία. Πλην, όμως, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θεώρησε σκόπιμο να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση ή σχόλιο. Ο λόγος; Προφανής. Πρωτίστως, για να μη… δυσαρεστήσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία είναι σε ανοιχτή γραμμή, και, δευτερευό­ντως, για να μην προκαλέσει τη δυσφορία των Βρυξελλών, της Κομισιόν κ.λπ.


Σχολιάστε εδώ