Παραλίγο…

Παρότι υπήρχε ισχυρή πεποίθηση στα ηγετικά κλιμάκια, η ιδέα δεν προχώρησε, με ένα και μόνο σκεπτικό: Το ενδιαφέρον του πολιτικού κόσμου αλλά κυρίως της κοινής γνώμης να παραμείνει εστιασμένο στην… εποποιία του Γ. Βαρουφάκη και τις αποκαλύψεις σε βάρος του Αλ. Τσίπρα.

***

Φοβούνται αντάρτες…

«Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει χρίσματα σε όλες τις περιφέρειες και όλους τους μεγάλους δήμους για τις εκλογές του 2019. Πόσω μάλλον στην Αθήνα. Όποιο στέλεχος κατέβει κόντρα στον επίσημο υποψήφιο θα υποστεί τις συνέπειες». Το μήνυμα κορυφαίου παράγοντα της Πειραιώς δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες ως προς τη στάση που θα τηρήσει η ηγεσία σε περιπτώσεις ανταρτών. Στην παρούσα φάση φαίνεται να έχει κύριο αποδέκτη τον Γ. Πατούλη, ο οποίος έχει ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία για τον Δήμο Αθηναίων. Εν αγνοία του Κυρ. Μητσοτάκη…

***

Κόντρα ο Καραμανλής

Με ενδιαφέρον αναμένω να ξεκινήσει η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, εν προκειμένω για το ενδεχόμενο ίδρυσης ή όχι Συνταγματικού Δικαστηρίου. Καθότι για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μόνο στους κόλπους της συγκυβέρνησης αλλά και στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Αν και είναι νωρίς, πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσημη θέση της παράταξης θα είναι αρνητική, ενώ υπέρ της ίδρυσης Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι από… αρχαιοτάτων χρόνων ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

***

Κουίζ

Ποιο πρόσωπο οι βουλευτές της ΝΔ στις κατʼ ιδίαν συζητήσεις τους αποκαλούν «τρίτο αντιπρόεδρο» της παράταξης, λόγω της επιρροής, προφανώς, που λέγεται ότι ασκεί στον Κυρ. Μητσοτάκη; Όχι, δεν πρόκειται για βουλευτή ή κάποιον από τους στενούς του συνεργάτες, αλλά για δημοσιογράφο, ένθερμο υποστηρικτή της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας. Είναι άγνωστο, πάντως, αν διατηρεί ακόμη τον «τίτλο» του μετά το «χουνέρι» που έκανε στον αρχηγό «του» στην πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη.


Σχολιάστε εδώ