Λευκή απεργία βουλευτών κατά Μητσοτάκη

Στα γραφεία της οδού Πειραιώς είναι διάχυτη η δυσφορία, αν όχι η οργή, για τη συμπεριφορά σημαντικής μερίδας βουλευτών. Και αυτό γιατί όχι μόνο δεν μετέχουν ενεργά στη «μάχη» που δίνει η παράταξη να ανατρέψει την «καταστροφική» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και παρακολουθούν εξ αποστάσεως τα δρώμενα. Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, καιρού επιτρέποντος, σπαταλούν λιγότερο χρόνο στο Κοινοβούλιο και περισσότερο στις κοντινές παραλίες και στις πισίνες μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. «Ο Κυριάκος οργώνει την Ελλάδα, δίνει καθημερινά τη μάχη και οι βουλευτές σφυρίζουν αδιάφορα», σχολίαζε με… αγανάκτηση στενός συνεργάτης του. «Τον τελευταίο καιρό η Νέα Δημοκρατία θυμίζει –όλο και περισσότερο– στρατό που έχει στρατηγό και υποστράτηγους, αλλά δεν έχει φαντάρους», ήταν η χαρακτηριστική παρατήρηση πρώην βουλευτή.

Δυσαρεστημένος, για την ακρίβεια εξοργισμένος με την όλη κατάσταση είναι και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, καθώς διαπιστώνει ότι οι κατʼ επανάληψη συστάσεις του δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Η δυσφορία του «χτύπησε ταβάνι» κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, και μάλιστα εις διπλούν. Η πρώτη φορά ήταν την Τετάρτη, όταν ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής για να αναπτύξει το όραμά του για την Παιδεία, είδε από κάτω στα έδρανα μετρημένους στα δάχτυλα τους βουλευτές της παράταξης. Ορισμένοι είχαν ξεχαστεί στο εντευκτήριο, άλλοι σε καφέ πέριξ του Συντάγματος και άλλοι ακόμη μακρύτερα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δέκα από αυτούς απουσίαζαν από την ονομαστική ψηφοφορία που η Νέα Δημοκρατία προκάλεσε για να στριμώξει, υποτίθεται, την κυβέρνηση.

«Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη», φέρεται να είπε σε στενούς συνεργάτες του, ενώ έδωσε εντολή στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τσιάρα να καταγράψει λεπτομερώς τους απόντες. Το δεύτερο σοκ –μικρότερο συγκριτικά, είναι αλήθεια– για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ήρθε την επομένη. Στη συζήτηση για την Υγεία οι παρόντες γαλάζιοι βουλευτές δεν ήταν αυτό που λέμε «τρεις κι ο κούκος», αλλά δεν ήταν και… λαοθάλασσα. Καινούργια νεύρα, νέες εντολές στον κ. Τσιάρα.

Η υπόθεση αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς –όπως αναφέρουν οι πληροφορίες– οι βουλευτές είχαν ειδοποιηθεί και… προειδοποιηθεί να είναι παρόντες, καταπώς όριζε ο αρχηγός. Υπό άλλες συνθήκες, στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη θα είχαν ξεκινήσει αστυνομικού περιεχομένου συζητήσεις, «ποιοι και γιατί;», «τι θέλουν και πού το πάνε;», το «κυνήγι μαγισσών» εν γένει. Μόνο που στους απόντες ήταν και βουλευτές υπεράνω υποψίας, όπως ο Μ. Βορίδης, ο Ν. Δένδιας κ.ά. Πλην, όμως, αυτό σε καμία περίπτωση δεν αμβλύνει την οργή του αρχηγού. «Κάτι τέτοιες συμπεριφορές δικαιώνουν τον Κυριάκο για την απόφασή του να προχωρήσει σε ανανέωση της παράταξης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», έλεγε στενός συνεργάτης του.


Σχολιάστε εδώ