Κοντά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Υπογράμμισε δε, την ανάγκη το κράτος να επιδείξει την αναγκαία συμπαράσταση σε Οργανώσεις όπως το «Χαμόγελο», καθότι –όπως σημείωσε- η ειδική μεταχείριση που πρέπει να έχουν είναι συνταγματική επιταγή.

«Το Σύνταγμα ορίζει στο άρθρο 4 ότι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα πρέπει να συμβάλλουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και, βεβαίως, ανάλογα με την αποστολή την οποία έχει καθένας», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος. «Δεν μπορεί να εξομοιώνονται πράγματα τα οποία δεν είναι όμοια. Όλοι το αντιλαμβανόμαστε. Ξέρω ότι έχετε σʼ αυτόν το τομέα, και εσείς και όλες οι Οργανώσεις που αναπτύσσουν αυτή την δραστηριότητα, τη συμπαράσταση και πιστεύω ότι θα λυθεί αυτό το ζήτημα», πρόσθεσε.

Είχαν προηγηθεί τα παράπονα του κ. Γιαννόπουλου για τα τεράστια ποσά που καλείται να καταβάλλει κάθε χρόνο το «Χαμόγελο του Παιδιού» για ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας κ.ά. «Προσπαθούμε να πείσουμε, υπάρχουν κάποια αυτιά που μας ακούνε, αλλά δεν υπάρχει η ολοκλήρωση της διάθεσης», σημείωσε, αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβάλλει η Οργάνωση να πείσει τους αρμόδιους ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα ποσά που της ζητούνται. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για το πρώτο εξάμηνο του 2017, ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι στο διάστημα αυτό η Οργάνωση κάλυψε πάνω από 60.000 παιδιά στους τομείς της υγείας, της βίας, κατά της βίας, προληπτικά και κατασταλτικά, στα θέματα εξαφάνισης κ.ά.


Σχολιάστε εδώ