Δεν βλέπουν… μέλλον οι Έλληνες

Την ίδια στιγμή, πάτο έχει πιάσει και η ε­μπιστοσύνη των πολιτών για την κυβέρνηση (το 88% δεν την εμπιστεύεται), απόρροια της πολιτικής που εφαρμόζει, εκ διαμέτρου αντίθετης με όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί.

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 98% των Ελλήνων χαρακτηρίζει κακή την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 51%.

Πάνω από το 62% εκτιμά ότι το επόμενο 12μηνο η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα χειροτερέψει, ενώ το 30% πιστεύει ότι θα παραμείνει η ίδια κακή κατάσταση. Εξίσου δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις τους και όσον αφορά την απασχόληση, με το 61% να πιστεύει ότι θα επιδεινωθεί και το 80% να μη βλέπει καμιά βελτίωση στην προσωπική εργασιακή του κατάσταση.

Σε προσωπικό επίπεδο, το 69% δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι κακή, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 27%. Καταπέλτης είναι τα στοιχεία για την κυβέρνηση, καθώς το 88% δηλώνει ότι δεν την εμπιστεύεται και το 11% ότι… τείνει να την εμπιστευτεί. Χαμηλός είναι ο δείκτης εμπιστοσύνης και για το Κοινοβούλιο, με το 86% να δηλώνει ότι δεν το εμπιστεύεται.


Σχολιάστε εδώ