Απʼ όλα έχει ο μπαξές
Μετά τη δημοσίευση του ΠΔ ακολούθησε θύελλα διαμαρτυριών από την αντιπολίτευση, ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Καμμένος (ΑΝΕΛ) δήλωσε εύστοχα ότι οι υπουργοί δεν διορίζονται με κλήρωση…
• Για το ίδιο θέμα στο Twitter έγινε χαλασμός, με τους χρήστες να διαμαρτύρονται ή να διακωμωδούν την απόφαση:
# Σημαιοφόρος από… «Ξυστό»!
Κι αν σου κάτσει, άσε τους άλλους να διαβάζουν.
# Και στον Μαραθώνιο μετάλλια με κλήρωση. Μην παίρνουν μόνο οι γαζέλες. Να παίρνουν και οι σαμπρέλες.
# Αν δεν βγει νικητής σημαιοφόρος από την κλήρωση… θα έχουμε τζακ ποτ για την επόμενη παρέλαση;
• Από το αεροπλάνο «παραίτησε» τον Άντονι Σκαραμούτσι ο Πρόεδρος Τραμπ, μετά τη σφοδρή προσωπική επίθεση που είχε εξαπολύσει εναντίον του Ρέινς Πρίμπους αλλά και του υπευθύνου στρατηγικής Στιβ Μπάνον.
• Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναγκάστηκε να δηλώσει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ διαδραμάτισε ρόλο στη σύνταξη της δήλωσης του γιου του για τις συναντήσεις του με τη ρωσίδα δικηγόρο: «Σίγουρα δεν υπαγόρευσε τη δήλωση», τόνισε η εκπρόσωπος Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, «αλλά… είπε τη γνώμη του, όπως θα έκανε κάθε πατέρας», σημειώνοντας ότι «όσα αναφέρονται στη δήλωση είναι αληθή και δεν υπάρχουν ανακρίβειες».
Παρʼ όλη την ειλικρίνεια, τα e-mails που αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει ο υιός Τραμπ άλλα λένε.
Ο καημένος ο Πρόεδρος αμάρτησε για το παιδί του.
• «Μετακινούμαι πέντε μέρες την εβδομάδα με αυτοκίνητο και δεν χρειάστηκε να βάλω βενζίνη κατά τη διάρκεια της θητείας Σκαραμούτσι».
«Αν είχες αγοράσει γάλα την ημέρα που τον προσέλαβαν, είναι ακόμα φρέσκο».
«Ο γάμος της Κιμ Καρντάσιαν με τον Κρις Χάμφρις κράτησε επτά φορές περισσότερο από όσο ο Άντονι Σκαραμούτσι ήταν διευθυντής επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο».
«Είχα hangovers που κρατούσαν περισσότερο από τη θητεία Σκαραμούτσι».
Είναι μερικά από τα σχόλια που ανέβασαν στο Twitter μετά την αποπομπή Σκαραμούτσι.
• Έναν μήνα τώρα και το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου στην Κεφαλονιά παραμένει χωρίς φωτισμό. Από τα λίγα που έμειναν όρθια μετά τους σεισμούς του 1953, πραγματικό στολίδι ανάμνησης μιας Κεφαλονιάς που δεν υπάρχει πια.
• Στη Γέφυρα Δεβοσέτου τα μισά φώτα σβηστά και το σήμα κατατεθέν της, η Κολώνα, αφώτιστη. Το Φανάρι των Αγ. Θεοδώρων δεν έχει κανένα φως. Δεν βλέπει κανένας; Ή κάτσατε πάνω στις δάφνες της κατασκευής της πλατείας και της παραλίας και καταναλώνετε την ώρα σας στα δημοτικά συμβούλια βρίζοντας την αντιπολίτευση, που κάνει τη δουλειά της… σας αντιπολιτεύεται.
• Ένα εκατομμύριο παραπάνω ψήφους δήλωσε το καθεστώς Μαδούρο προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρο το «δημοψήφισμα» στη Βενεζουέλα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που παρείχε την υλικοτεχνική υποδομή για τη διενέργεια των εκλογών κατήγγειλε νοθεία.
Η καταγγελία από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Smartmatic Αντόνιο Μούχικα έγινε στο Λονδίνο, μακριά από το μακρύ χέρι του Μαδούρο…
Ο φόβος φυλάει τα έρημα…
• Την επoμένη των εκλογών ο Μαδούρο άρχισε τις εκκαθαρίσεις, συλλαμβάνοντας τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες και Αντόνιο Λεντέσμα μέσα στη νύκτα. Η διεθνής κοινότητα εκφράζει τις ανησυχίες της, με τον ΟΗΕ να εκδίδει ανακοινώσεις και τον Μαδούρο να απαντά με δηλώσεις που προκαλούν ανατριχίλα, δίνοντας το στίγμα που θα ακολουθήσει η Συντακτική Εθνοσυνέλευση λέγοντας: «Τρελάθηκαν με τα tweets. Μόνο και μόνο για τα tweets που ανέβασαν ορισμένοι από την αντιπολίτευση πρέπει να μπουν 30 χρόνια φυλακή! Δουλειά της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης είναι να επιβάλλει δικαιοσύνη. Να αρθεί η βουλευτική ασυλία των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Να τελειώνουμε με την ασυλία τους».
Μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να περιορίσουν τις εκδηλώσεις θαυμασμού για τον «σύντροφο Μαδούρο»; Εκτός κι αν άλλα ονειρεύονται…
• Περιέργεια προκαλεί το γεγονός ότι ο Μαδούρο έχει προσωπικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ. Γιατί, άραγε;
Αυτό έγινε γνωστό μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στην Ουάσινγκτον, που δήλωνε το «πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων του Προέδρου της Βενεζουέλας εντός της δικαιοδοσίας των ΗΠΑ».
• Δύο άτομα αιφνιδίασαν (;) την αστυνομία που βρίσκεται μέσα στον Ναό και φορώντας t-shirt με την τουρκική σημαία προσευχήθηκαν στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, υποστηρίζοντας, μετά την απομάκρυνσή τους, ότι δεν είναι μουσείο αλλά τζαμί.
Άραγε, θα είχαν την ίδια αντιμετώπιση Έλληνες, αν δήλωναν, κάνοντας την προσευχή τους, ότι είναι εκκλησία και όχι μουσείο;
• Οπουδήποτε αλλού υπήρχε η παραλία του Μύρτου, θα την πρόσεχαν σαν κόρη οφθαλμού. Εμείς, στην Κεφαλονιά, την έχουμε αφήσει στην τύχη της. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.
Η δικαιολογία ότι φταίει το Προεδρικό Διάταγμα, που εκδόθηκε κατʼ «οικολογική» απαίτηση του πρώην Δήμου Πυλαρέων, για την προστασία της θαλάσσιας νυχτερίδας, δεν αρκεί. Τι κάναμε για να μη φθάσουμε σʼ αυτό το αποτέλεσμα; ΤΙΠΟΤΕ.
Α.