Αμνήμονες

Εξαπολύθηκε πρόσφατα μια επικοινωνιακή καταιγίδα για να πείσει ότι η κατάργηση άρθρων του νόμου Διαμαντοπούλου για την Ανώτατη Παιδεία συνιστά οπισθοδρόμηση για τα ανώτατα ιδρύματα της πατρίδας.

Παραπέμπουμε στην τεκμηριωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, που αναφέρεται στην πολιτική παιδείας της κυβέρνησης για ένα δημοκρατικό, ποιοτικό, προσβάσιμο δημόσιο πανεπιστήμιο και τη χρηματοδότησή του.

Είναι κρίσιμη και χρήσιμη μια παράλληλη ανάγνωση της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να γίνει αμέσως αντιληπτή η φτώχεια των αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων.

Κι επειδή η πενία των επιχειρημάτων είναι καταφανής, επιχειρήθηκε, για πολλοστή φορά, η στοχοποίηση βουλευτών με το απολίτικο «αυτοί ψήφισαν τότε τον νόμο, τώρα ψηφίζουν την αλλαγή του»!

Οποία γελοιότητα και οποία υποκρισία!

Κάθε μέρα στο Κοινοβούλιο με την ψήφιση νέων νόμων καταργούνται παλιότεροι νόμοι και διατάξεις. Γιατί; Απλώς επειδή ξεπεράστηκε ο προηγούμενος νόμος, επειδή δεν λειτούργησε ο παλιότερος νόμος, επειδή άλλαξαν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ψηφίστηκε, επειδή άλλαξε η πολιτική της κυβέρνησης, επειδή άλλαξε η κυβέρνηση κι έχει άλλη πολιτική προσέγγιση, επειδή… επειδή…

Για τους αμνήμονες υποκριτές, θυμίζω ότι ο εν λόγω νόμος Διαμαντοπούλου αποτέλεσε το αντικείμενο της πρώτης (1ης) νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου με υπουργό Παιδείας τον Αρβανιτόπουλο!

Εν προκειμένω, επειδή η Δεξιά στερείται επιχειρημάτων ως αντιπολίτευση, ως πολιτική πρόταση, για να πείσει την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη φοιτητική κοινότητα, την οικονομία, την κοινωνία, τους πολίτες καταφεύγει σε δαιμονοποιήσεις.

Το κρίσιμο και σημαντικό είναι ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται και κατανοούν.

Κατανοούν ότι το ζήτημα δεν είναι εάν μας στοχοποιούν 5-7 βουλευτές και μας υβρίζουν αλλά ποιοι είναι οι υβριστές, τι στοχεύουν και γιατί το κάνουν!

Η αγωνία τους δεν είναι η Ανώτατη Παιδεία!

Εάν ήταν αυτή, θα κατέθεταν επιχειρήματα.

Η εναγώνια προσπάθειά τους είναι να θυμίσουν ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου ψηφίστηκε μαζί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Για να συνεχίσουν τη μονομέτωπη επίθεση στην προοδευτική δημοκρατική παράταξη, στην κυβέρνηση Τσίπρα, ταυτιζόμενοι με τη ΝΔ.

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και σήμερα. Ενώ η κυβέρνηση προωθεί το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Υγεία, που αποτελεί το απαραίτητο συμπλήρωμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση του Αντρέα με υπουργό Υγείας τον Γιώργο Γεννηματά κι είχε εξαγγελθεί, αλλά δεν είχε υλοποιηθεί, οι ίδιοι στέκονται αρνητικά απέναντι στη μείζονα αυτή νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Τσίπρα.

Μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Υγεία, που είναι ευεργετική για τον λαό, για τους πολλούς, για τους μη έχοντες, για αυτούς που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης.

Με αυτούς πορευόμαστε, με τους πολλούς, όχι τους λίγους.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Ο λαός κι η πατρίδα το δικαιούνται.

* Ο Μάρκος Μπόλαρης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αʼ Θεσσαλονίκης
**Ο Θεόδωρος Παραστατίδης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Κιλκίς


Σχολιάστε εδώ