Όλα εδώ πληρώνονται, κ. Σημίτη…

Τις μίζες ο κ. Μαντέλης, που ντρόπιασε και την Κεφαλονιά, τις βάφτισε… προεκλογική χορηγία από τη Ζήμενς! Ο δικός σου, πάντως, κ. Σημίτη, δεν θα πάει για διακοπές στον Κορυδαλλό, γιατί το δικαστήριο του… πρόσφερε –άκουσον, άκουσον!- το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου! Ξαφνικά, δηλαδή, βρέθηκε ο… λωποδύτης, η Ζήμενς, και τον… αποπλάνησε για να βάλει την υπογραφούλα του στη σκανδαλώδη ανάθεση με χαμένο τον ελληνικό λαό.

Τρίτωσε το κακό, κ. Σημίτη. Είναι ο τρίτος υπουργός σου, μετά τον Άκη και τον Γιάννο, που καταδικάζεται για μίζες. Καλά, πρωθυπουργός ήταν ή έκανε τον… τροχονόμο στις μίζες που κυκλοφόρησαν στις τσέπες υπουργών του; Καμία ευθύνη δεν είχε ως πρωθυπουργός;

Επειδή, ενδεχομένως, να μη θυμάται ο κ. Σημίτης, να βοηθήσουμε τη μνήμη του. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Τον Ιανουάριο του 1996 τον έβαλε γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου του. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1996 εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας και ανέλαβε αρχικά υφυπουργός Εσωτερικών (1996 – 1997) και στη συνεχεία υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Απρίλιο του 2000. Από κει και πέρα, τον περίμενε πάντα μια θέση. Προσλήφθηκε ως σύμβουλος στην εταιρεία Εuropean Ρrofile, η οποία ειδικευόταν στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες της Ανατολικής Ευρώπης, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας. Αρχικά, εγκαταστάθηκε στο Ουζμπεκιστάν, στη συνέχεια στη Μόσχα και τέλος στο Αζερμπαϊτζάν.

Όλα αυτά κάτω από τη σκέπη του Σημίτη…


Σχολιάστε εδώ