Τα κατοικίδια σώζουν ζωές!

α. Δυνατότερη καρδιά: Όσοι έχουν σκύλους περπατούν περισσότερο από τους υπόλοιπους και έχουν χαμηλότερη πίεση. Οι καρδιοπαθείς που έχουν κατοικίδια ζουν περισσότερο από αυτούς που δεν έχουν.

β. Λιγότερο στρες: Τα χάδια στη γάτα ή στον σκύλο ρίχνουν την πίεση και βοηθούν στην απελευθέρωση ορμονών χαλάρωσης στο σώμα και μειώνουν την παραγωγή των στρεσογόνων.

γ. Κοινωνικοποίηση και χαρά: Όσοι έχουν ζώα συνδέονται ευκολότερα με άλλους ανθρώπους. Έτσι αποκτούν καλύτερη διάθεση και στάση απέναντι στη ζωή, νιώθουν λιγότερη μοναξιά και έχουν την αίσθηση ότι πραγματικά κάπου ανήκουν.

δ. Ισχυρό ανοσοποιητικό για τα μωρά: Τα μωρά που μεγαλώνουν με σκύλους ή γάτες έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν αλλεργίες και άσθμα. Το ιδανικότερο είναι να ξεκινήσουν να συναναστρέφονται μαζί τους πριν φτάσουν τους έξι μήνες, για να έχουν πολύ λιγότερες μωρουδιακές ασθένειες.

ε. Ψυχολογική και κοινωνική στήριξη σε αυτιστικά παιδιά: Τα παιδιά τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις με συμμαθητές τους που έχουν αυτισμό, αν υπάρχουν στο σπίτι κατοικίδια ζώα. Τα κατοικίδια αλλάζουν το κλίμα στον χώρο και βοηθούν στην ανάπτυξη σχέσεων ακόμα και μεταξύ των πιο κλειστών παιδιών.

στ. Πρόβλεψη καρκίνου: Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν τον καρκίνο πριν ο ίδιος ο άνθρωπος καταλάβει τι του συμβαίνει. Άρα, ένα κατοικίδιο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους στο να προλάβουν σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο.


Σχολιάστε εδώ