Πριμ 250 ευρώ

Το ποσό αυτό θα λάβει κάθε υπάλληλος, από τους περίπου 2.500 που θα είναι στις ομάδες εργασίας, για περίπου έξι μήνες και μέχρι το τέλος του έτους, εφόσον πιάσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

***

Για τις συντάξεις των αγροτών

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ διευκρινίζει ότι η πληρωμή των συντάξεων γήρατος των αγροτών που γεννήθηκαν το 1950 και των οποίων το συνταξιοδοτικό δικαίωμα ξεκινάει την 1/7/2017 θα αρχίσει τον Αύγουστο του 2017 -λόγω του διπλού υπολογισμού τους και της όποιας καθυστέρησης εξʼ αυτού του λόγου- και θα ενταθεί από τον μήνα Σεπτέμβριο, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία στο τέλος του έτους.

***

Επιδότηση στα μπλοκάκια

Την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργοδότες επιλέξουν να μετατρέψουν τη σχέση απασχόλησης ενός εργαζομένου με μπλοκάκι σε μισθωτή εργασία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας. Δήλωσε ακόμη ότι το μέτρο αυτό δίνει κίνητρο για τη μετατροπή της ψευδούς απασχόλησης σε μισθωτή εργασία. Βέβαια, το μέτρο αυτό θα έχει κοντά ποδάρια, αφού θα διαρκέσει για περίπου έναν χρόνο. Το θέμα είναι πόσοι εργοδότες θα το δεχτούν, σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, με υψηλά ποσοστά φόρων και εισφορών.

***

Ανανέωση δελτίου ανεργίας

Το δελτίο ανεργίας των εγγεγραμμένων ανέργων ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση αυτού. Όσον αφορά τους δικαιούχους τακτικής επιδότησης ανεργίας, επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας το δελτίο ανεργίας παραμένει σε ισχύ για τρεις μήνες επιπλέον, οπότε και πρέπει να ανανεωθεί. Η δυνατότητα ανανέωσης ισχύει για χρονικό διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών πριν και πέντε εργάσιμων ημερών μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ισχύος του δελτίου ανεργίας.

Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος των πέντε ημερών το δελτίο ανεργίας διαγράφεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα του οργανισμού. Σε αυτήν την περίπτωση ο πολίτης μπορεί να προβεί σε έκδοση νέου δελτίου ανεργίας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.


Σχολιάστε εδώ