Πάμε καλά… πολύ καλά…

o Βούλιαξε και η ακτοπλοΐα μας, από πλευράς δυναμικής παρουσίας… Λόγω κρίσης, ο ακτοπλοϊκός στόλος έχει χάσει πολλά πλοία. Το 2001 οι τέσσερις μεγάλες εταιρείες του, οι Μινωικές Γραμμές, η ΑΝΕΚ, η Hellenik Seaway και η Attica Group, είχαν 125 πλοία, σήμερα έχουν μόνο 45! Η δε ζήτηση για επιβατικές μεταφορές και μεταφορές οχημάτων μετά το 2009 έχει μειωθεί κατά 46%.

o Έπρεπε να περάσουν δυόμισι χρόνια για να… αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν μια τεράστια περιουσία σε ακίνητα που παραμένει αναξιοποίητη, και η οποία, αν είχε αξιοποιηθεί, θα είχε καλύψει πολλές μαύρες τρύπες. Συνολικά, διαθέτουν πάνω από 1.126 ακίνητα, που ένας θεός ξέρει ποιοι… ξύπνιοι κομπιναδόροι τα εκμεταλλεύονταν για την πάρτη τους. Τώρα, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε ότι έχει συνταχθεί σχέδιο για την αξιοποίησή της. Περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα, να μην μείνουν δηλαδή μόνο στα λόγια οι εξαγγελίες…

o Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 8.275 υπέβαλαν αιτήσεις στο διαγωνισμό που προκήρυξε το ΑΣΕΠ για 63 θέσεις στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σε Νομικά Πρόσωπά του (Λιμενικά Ταμεία, Οργανισμοί Λιμένος κ.λπ.) στην προκήρυξη 7Κ/2017 του ΑΣΕΠ. Να γιατί βλέπει ο πρωθυπουργός ανθρώπους που χαμογελούν στον δρόμο ενώ άλλοι σφίγγουν το χέρι του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, λέγοντάς του ότι «είσαστε ευεργέτες»!


Σχολιάστε εδώ