Ο ελληνικός λαός αντέχει και θα αντέξει…

«Όχι μόνο θα βαδίσουμε αυτόν τον δρόμο», πρόσθεσε, «αλλά επειδή η Ευρώπη, εν όψει του μεγάλου πλανητικού ρόλου που έχει να διαδραματίσει, πρέπει να προσαρμοστεί στις μεταβολές που πρέπει να γίνουν, ιδίως σε θεσμικό επίπεδο, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή της, η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει προς αυτήν την κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στον ρόλο που διαδραματίζει διεθνώς η Ελλάδα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η χώρα μας είναι πραγματικός πυλώνας του ΝΑΤΟ και ξέρει να επιτελεί την αποστολή της όσο λίγοι. Όσον αφορά το Κυπριακό, κάλεσε την Ευρώπη αλλά και τη διεθνή κοινότητα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. «Δεν μπορεί να ανέχεται ούτε η Ευρώπη ούτε η διεθνής κοινότητα αυτό το όνειδος της τουρκικής εισβολής και κατοχής», υπογράμμισε. «Στην Κύπρο πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση, δίκαιη και βιώσιμη. Και επειδή η Κύπρος είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, πρέπει να έχει την κυριαρχία την οποία προσδιορίζει το ίδιο το ευρωπαϊκό δίκαιο», πρόσθεσε.

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι το Κυπριακό δεν είναι μόνο ελληνική και κυπριακή υπόθεση, αλλά είναι ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα.


Σχολιάστε εδώ