Καραβιές…

Η πολιτική εκμετάλλευση του γεγονότος γνωστή και επαναλαμβανόμενη εδώ και 22 χρόνια – ντάλα καλοκαίρι (φρίκη…). Η κινητοποίηση, ωστόσο, υποχρεωτική: Πώς να το εκμεταλλευτείς το πράγμα δίχως τη βοήθεια του κοινού; Γιʼ αυτό… «επιστράτευση».

Από τους επώνυμους, η συμμετοχή από την Τουρκία μικρή -πού άλλα χρόνια-, ενώ το καθήκον τους έκαναν και πάλι κάποιοι αυτοδιοικητικοί της γείτονος, και όχι μόνο.

Παρόντες ο υφυπουργός Εσωτερικών Αχμέτ Γιλντίζ και οι βουλευτές Σελτσούκ Οζντάγ (AKP), Τουραμπί Καγιάν (CHP), ο αντιπρόεδρος του κόμματος Saadet Μουσταφά Ιρίς και ο πρόεδρος του BBP Μουσταφά Νεστιτζί, ο αντιπρόεδρος της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων Σαΐτ Γιουσούφ, ο νομάρχης Αδριανούπολης Γκιουνάι Οζντεμίρ, από τη Βουλγαρία ο αντιπρόεδρος του DOST (που έγινε… τοστ στις τελευταίες εκλογές) Μεχμέτ Χότζα, καθώς και αυτοδιοικητικοί από το Κίρτζαλι.

Από τους «εντόπιους», το «παρών» έδωσαν οι ψευδομουφτήδες, πρόεδροι συλλόγων-οργανώσεων -και παρασυλλόγων και παραοργανώσεων-, ο πρόξενος Ακιντζί και οι υποπρόξενοι Νταβούτ Οτζάκ και Ντεριά Οτζάκ, ο πρόεδρος οργανωτικού του BTTDD Μουσά Γιουρτ, ο πρόεδρος του παραρτήματος της Ιζμίτ του BTTDD Μουμίν Ντουρμούς.

Η «τελετή» διοργανώθηκε από την οικογένεια Σαδίκ (να υποστηριχθεί και ο Λεβέντ, που όλο επιχειρηματικές προσπάθειες κάνει στην περιοχή μας), και το DEB – για ευνόητους λόγους…

***

Προσοχή στη… μαρκίζα

Αν το ήξεραν, ίσως να μην το επιχειρούσαν. Ο λόγος για τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, που έστειλαν τα μηνύματά τους και τα οποία διαβάστηκαν στην «τελετή».

Μα είναι ωραίο να… φιγουράρεις (ως μήνυμα, έστω) στη μαρκίζα τριτοτέταρτο όνομα, όταν δε οι… πρωταγωνιστές είναι ένας Μεβλούτ Τσαβούσογλου (υπουργός Εξωτερικών) και κάποιος Χουλουσί Ακάρ (αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού);

Α, ρε κατακαημένη Επίδαυρε!

***

Ωτασπίδες…

Βεβαίως, ό,τι ακούστηκε κατά τη διάρκεια του «σόου» είναι μια επίσης αναμενόμενη (καθότι επαναλαμβανόμενη) ιστορία…

Ο Τσαβούς του DEB, φερʼ ειπείν, το ʽριξε στην κλάψα (το συνηθίζει τελευταία), σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θεωρεί τη μειονότητα ως «πολίτες τρίτης κατηγορίας», ο Γιουρτ του BDDTT επιμένει να χαρακτηρίζει τη μειονότητα «τουρκική κοινότητα», ενώ ο Χαλίτ Χαμπίμπογλου δεν είχε κανένα πρόβλημα να ενημερώσει τους παρευρισκομένους για τη… βρωμοδουλειά που κάνει η οργάνωσή του στα διεθνή φόρα: «Εμείς, ως συναγωνιστές, προσπαθούμε να περιγράψουμε στην παγκόσμια κοινή γνώμη αυτήν μας την υπόθεση. Δεν είναι μια εύκολη δουλειά. Διότι η χώρα μας, η Ελλάδα, δεν είναι διαλλακτική, αλλά το αντίθετο, είναι κακόβουλη, μας βλέπει με εχθρική ματιά και μας εξοβελίζει».

Όσο για τους ψευδομουφτήδες, ο μεν Σερίφ διερωτήθηκε για το αν ήταν τελικά ατύχημα το ατύχημα, ενώ ο Μέτε έδωσε μικρά μαθήματα… τζιχαντισμού: «Η υπόθεση της ʽʽΔυτικής Θράκηςʼʼ είναι μια ιερή υπόθεση. Μια υπόθεση που έχει εγγραφεί πρώτα ενώπιον του Αλλάχ και ακολούθως ενώπιον των κρατών. Για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε εδώ απόψε»…

***

Φροντίδα

Οι άνθρωποι, μικροί-μεγάλοι, χρειαζόμαστε λίγη αγάπη, λίγη υποστήριξη, ένα χαμόγελο, βρε αδελφέ! (Αν και χρειάζεται και κάτι παραπάνω για να πορευτείς σʼ αυτήν τη ζωή, με σιγουριά και… αυτοεπίγνωση…).

Αυτά και προφανώς δεν τα γνωρίζει ο εκπρόσωπος του φιλοσκοπιανού «Ουράνιου Τόξου» Γιώργος Παπαδάκης, που επισκέπτεται συχνά την Κομοτηνή σαν… γυρολόγος που διαφημίζει την πραμάτεια του.

Πέρσι έδωσε το «παρών» στη «μεγάλη» πορεία που διοργάνωσε το DEB, ευχήθηκε στο ακραίο αυτό κόμμα βουλευτική έδρα και -παρεμπιπτόντως- διαφήμισε και το «Τόξο».

Φέτος, στο πλαίσιο του… μάρκετινγκ, είχε πάλι κάτι να μας πει, απολύτως βαθύ και… απροσμέτρητο, με αφορμή το μνημόσυνο Σαδίκ: «Αν το να είσαι Τούρκος στην Ελλάδα είναι έγκλημα και γιʼ αυτό μπορείς να προφυλακιστείς, τότε δηλώνω ότι είμαι Τούρκος»… και έκλεισε με ευχαριστίες προς τον εκλιπόντα, που τον… έμαθε να προβληματίζεται, δηλώνοντας «δυστυχής» που δεν τον γνώρισε από κοντά…

Τώρα, βέβαια, αν έχεις το σύμπλεγμα του μάρτυρα και έχεις και χαμηλά standards… τι να σου κάνει κι αυτή η δόλια μάνα…


Σχολιάστε εδώ