Βράζουν στο ζουμί τους στη ΔΗΣΥ

Ωστόσο η πορεία αυτή δεν φαίνεται να είναι χωρίς προβλήματα, αφού υπάρχουν αντιδράσεις, όπως, π.χ., αυτή του Παύλου Γερουλάνου, ενώ για την ώρα θολό παραμένει το τοπίο για το πόσοι και ποιοι θα μπουν στην κούρσα για την ηγεσία απέναντι στην κ. Γεννηματά.

Τόσο ο Παύλος Γερουλάνος όσο και ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στ. Ξεκαλάκης, που πρωταγωνίστησε στο πρόσφατο παρελθόν σε μια μετωπική αντιπαράθεση με τη Φώφη Γεννηματά, αντέδρασαν έντονα για το ότι δεν συμπεριελήφθησαν στο 50μελές Κεντρικό Συμβούλιο, το οποίο θα τρέξει τις διαδικασίες για το ιδρυτικό συνέδριο αλλά και την εκλογή ηγεσίας.

Ωστόσο, από τη Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύθηκε πως σε ένα όργανο που εκπροσωπεί ένα ολόκληρο κόμμα δεν μπορούν να συμπεριληφθούν όλα τα άξια στελέχη. Πάντως, αναφορικά με τον Παύλο Γερουλάνο, δεν είναι λίγα τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που εκτιμούν ότι από τη στιγμή που δημοσίως και ανοιχτά αντιτίθεται και πολεμάει την προοπτική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα ήταν πολύ δύσκολο αλλά και παράδοξο να συμμετάσχει σε ένα όργανο που προετοιμάζει το ιδρυτικό συνέδριο του χώρου.

Πάντως, τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και συνολικά στον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εντείνονται οι συζητήσεις και τα σενάρια για το πόσοι και ποιοι θα είναι τελικά υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, που φέρεται να είναι υπέρ της συμμετοχής αρκετών υποψηφίων στην κούρσα για την ηγεσία, ακόμα και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ (παρότι την ηγεσία θα διεκδικήσει η Φώφη Γεννηματά), εκτιμά πως ένας λογικός αριθμός υποψηφίων όχι μόνο θα προσδώσει αίγλη και βαρύτητα στην εκλογική διαδικασία, αλλά, ταυτόχρονα, θα κινητοποιήσει κόσμο (φίλους και μέλη της παράταξης) ώστε να υπάρχει ενισχυμένη συμμετοχή, κάτι που μόνο οφέλη θα έχει. Παράλληλα εκτιμά πως η ίδια η Φώφη Γεννηματά θα βγει ενισχυμένη από μια τέτοια μαζική διαδικασία. Τα τελευταία 24ωρα ακούγεται και το όνομα του Δημήτρη Ρέππα (που είναι στο ΚΙΔΗΣΟ) ως πιθανού υποψήφιου για τη διεκδίκηση της ηγεσίας, σε μια προσπάθεια του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου να παρουσιάσει δικό του υποψήφιο για την ηγεσία του νέου φορέα.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για υποψηφιότητα του Γιάννη Μανιάτη (βουλευτή και πρώην υπουργού), ο οποίος εκφράζει τους μετριοπαθείς εκσυγχρονιστές.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του, ενώ στην κούρσα της εκλογής φαίνεται ότι μπαίνει και ο Παύλος Γερουλάνος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, που όμως παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ και τάσσεται κατά της αυτοδιάλυσής του.

Ερώτημα παραμένει αν εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρός της Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος είχε δηλώσει πως θα ήθελε να διεκδικήσει την ηγεσία σε περίπτωση εκλογής από τη βάση, αλλά για την ώρα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Στο μεταξύ, στο ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν ήδη συσκέψεις τόσο για την προετοιμασία του συνεδρίου του όσο και για την παρουσία της κ. Γεννηματά στη ΔΕΘ, αλλά και για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη, για τα 43 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ενώ συζητείται η διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης που θα αποτελέσει πολιτικό γεγονός.


Σχολιάστε εδώ