Απʼ όλα έχει ο μπαξές

Ονομάζεται Βασίλης Γεωργιάδης και είναι μαθητής της Γʼ Λυκείου στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη.

Η ελληνική συμμετοχή ήταν πετυχημένη, με πλούσια συγκομιδή και σε αργυρά και σε χάλκινα μετάλλια.

• Από την επίσκεψη της Εθνικής Ομάδας Νέων του μπάσκετ στον πρωθυπουργό…

Ένα μεγάλο μπράβο στους νεαρούς που σήκωσαν στην πρώτη θέση τη γαλανόλευκη.

• Κάτι περίεργα ακούγονται για το τι συμβαίνει στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ στο λιμάνι του Αργοστολίου. Κρίμα, γιατί το έργο και οι διακρίσεις του ΝΟΑ δεν αξίζουν τέτοιας φήμης.

ΙΧ καρνάγιο; Υπάρχουν άλλοι χώροι γιʼ αυτό…

• Η παγκόσμια βιομηχανία του μπότοξ αποδεικνύεται πολύ κερδοφόρα. Τον περασμένο χρόνο έκανε τζίρο παγκόσμια 2,5 δισ. ευρώ και φέτος υπολογίζεται να φθάσει τα 2,9 δισ.

Οι οικονομικοί αναλυτές και οι γκουρού του μάρκετινγκ μιλούν για φαινόμενο που ανατρέπει όλες τις μέχρι τώρα γνωστές θεωρίες.

Στην Ελλάδα, έναν χρόνο μετά το πρώτο Μνημόνιο, τα νούμερα έδειχναν ότι αντιστοιχούσαν 2,8 εφαρμογές μπότοξ ανά χίλιους κατοίκους, επίδοση που μας έφερε δεύτερους στην παγκόσμια κατάταξη κατά κεφαλήν κατανάλωσης του ISAPS (Διεθνής Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής).

Αν προσθέσουμε σʼ αυτό το νούμερο 20% αύξηση κάθε χρόνο, που παρατηρεί ο καθηγητής Δερματολογίας, Α. Κατσάμπας, θα καταλάβουμε σε τι επίπεδα φθάσαμε.

Και έχουμε και κρίση… Σκεφτείτε να μην είχαμε.

• Την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε η καλοκαιρινή συναυλία της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου. Ομολογουμένως, ήταν μια μαγική βραδιά με τραγούδια σύγχρονων συνθετών και γεμάτη από κεφαλονίτικα και επτανησιακά ακούσματα.

Την παράσταση έκλεψαν οι μικροί χορωδοί, που μας ταξίδεψαν μελωδικά.

Ένα μεγάλο μπράβο.

• Και κλάμα ο Λαφαζάνης που δεν πήρε την άδειά του η κυβέρνηση για να βγει στις αγορές…

Ευκαιρία να κάνει μια βαρυσήμαντη δήλωση, μπας και τον θυμηθεί ο κόσμος, μιας και ο Βαρουφάκης του έκλεψε την παράσταση της «μπούκας» στην Τράπεζα της Ελλάδας.

• Παρʼ ολίγον να αγκαλιαστούν η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης για να χωρέσουν στο κάδρο των εγκαινίων του ιατρείου στη Σκάλα της Κεφαλονιάς.

• Καινούργιο αφήγημα του Μαδούρο που τα κάνει όλα τέλεια και τον κυνηγά η CIA.

Ο Μαδούρο ξεκίνησε τη συνωμοσιολογία λίγες μέρες πριν από τις παράνομες εκλογές για αναθεωρητική Βουλή, που θα του επιτρέψει να κυβερνά χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν, με την αντιπολίτευση να προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις μπλοκάρει.

«Την Κυριακή, είτε βρέχει είτε πέφτουν κεραυνοί και αστραπές, η αναθεωρητική Βουλή θα προχωρήσει με τη θέληση του λαού», διαμηνύει ο Μαδούρο. Άραγε, υπάρχει λαός που με τη θέλησή του μπαίνει στον «γύψο»;

• Δεν του βγήκε σε καλό του Προέδρου Τραμπ ο διορισμός του Άντονι Σκαραμούτσι ως επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Μετά την αποπομπή-παραίτηση του Σον Σπάισερ, που μέχρι τώρα είχε την ευθύνη του τμήματος αυτού, άνοιξε κυριολεκτικά ο ασκός του Αιόλου.

Ο Σκαραμούτσι, θέλοντας να εκδικηθεί τον ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους, ο οποίος τον Ιανουάριο είχε θέσει βέτο για τη μη πρόσληψή του στην επίμαχη θέση, του επιτέθηκε με πεζοδρομιακές εκφράσεις σε συνομιλία που είχε με τον δημοσιογράφο Ryan Lizza του περιοδικού «New Yorker». Το περιοδικό όμως δημοσιοποίησε τη συνομιλία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την οργή των στελεχών του Λευκού Οίκου.

Η ατμόσφαιρα στην Ουάσινγκτον πλέον θυμίζει την εποχή του σκανδάλου Watergate, το 1974, με τους βετεράνους δημοσιογράφους να θυμούνται ότι έτσι είχε οδηγηθεί σε παραίτηση ο Ρίτσαρντ Νίξον.

Ο σημερινός Πρόεδρος έχει ανοικτά μέτωπα παντού, με κυριότερη απειλή την υπόθεση των ρωσικών υποκλοπών και την ανάμειξη του γιου του και του γαμπρού του.

Η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι ο κ. Τραμπ θα είναι τυχερός αν παραιτηθεί και πάει στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη χωρίς άλλες δυσάρεστες συνέπειες.

• Το τελευταίο κτύπημα στο ήδη τραυματισμένο γόητρο του Τραμπ ήταν το ότι δεν κατάφερε να περάσει από την Γερουσία η κατάργηση του Obamacare και μάλιστα με τη βοήθεια τριών Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών με πιο ηχηρό το όχι του δικού του Τζον Μακέιν.

• Για να κλείσουμε με κάτι ελαφρό, λόγω ζέστης…

Στη γειτονική Βουλγαρία, ο Γενικός Εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ ζήτησε την άρση της ασυλίας του βουλευτή και επιχειρηματία Γίφκο Μαρτίνοφ γιατί εκβίασε έναν έμπορο από το Ντόμπριτς αποσπώντας του τέσσερις τόνους αλλαντικά, που υποτίθεται ότι προορίζονταν για τον πρωθυπου­ργό της χώρας.

Όσο γελοίο και αν ακούγεται, από το 2012, εκβιάζοντας, πήρε 4.000 κιλά σουτζούκι αξίας 45.000 λέβα -περίπου 23.000 ευρώ ο τόνος-, ενώ τα αλλαντικά ήταν φτιαγμένα με ειδική συνταγή που βασιζόταν στο κρέας ελαφιού και υποτίθεται ότι κατέληγαν στον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν τα δοκίμασε καν.

Χάθηκε να εκβιάζει για παραγγελίες όπλων; Πιο επικερδές θα ήταν.


Σχολιάστε εδώ