«Έχω πολλά για τη γούνα του»

«Για τον κ. Βαρουφάκη έχω να πω πολλά», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, απέφυγε ωστόσο να πει περισσότερα, προφανώς για να μη συντηρήσει τη συζήτηση στην επικαιρότητα. «Ήρθε και πέρασε ως ξένο σώμα», υπογράμμισε, ενώ, σχολιάζοντας όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, περιορίσθηκε να πει ότι «δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως εμφανίζονται».

Με σκωπτικό (ειρωνικό) τρόπο σχολίασε τον θόρυβο που έχει προκληθεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος. «Όλοι εκείνοι που κατηγορούσαν τον φίλο μου Γιάννη Βαρουφάκη, τώρα με θρησκευτική ευλάβεια τον προσέχουν. Έχει αλλάξει το κλίμα υπέρ του και αυτό είναι ένα βάρος που έφυγε από πάνω μου», σημείωσε αναφερόμενος στην αλλαγή στάσης από κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης έναντι του πρώην υπουργού. «Είχα μείνει με την εντύπωση ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και οι εφημερίδες τον θεωρούσαν ότι ήταν υπεύθυνος για την καταστροφή της Ελλάδας, ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη καταγγελία και μια μεγάλη έρευνα της εποχής του», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι στα όρια του γραφικού», σημείωσε ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής, τότε υπουργός, Ν. Βούτσης. «Δείχνει μια υποκειμενική διάθεση του συγγραφέα να συσκοτίσει τα πράγματα, να υπάρξει διχασμός και περιπέτεια στην πολιτική ζωή του τόπου και να υπονομεύσει την πορεία της χώρας προς την κανονικοποποίηση», πρόσθεσε. Επισήμανε ακόμα ότι όσα ισχυρίζεται στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός αξιοποιούνται από πολιτικές δυνάμεις και media που θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση. «Είναι φανερό ότι κινούνται από μια μεγάλη αμηχανία και έλλειψη εναλλακτικής πρότασης για να συζητήσουμε τα σημερινά», τόνισε. Ο κ. Βούτσης είπε ότι θεωρεί απίθανο ο κ. Βαρουφάκης να ηχογραφούσε τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ή τις συσκέψεις με τον πρωθυπουργό, δεν απέκλεισε ωστόσο να το έκανε αυτό στις συνεδριάσεις του Eurogroup.

«Δεν έγινε καμιά συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο για Plan B και έξοδο της χώρας από το ευρώ», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής. Μοναδική… παραφωνία ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνης, ο οποίος, σε πρόσφατες δηλώσεις του, είχε πει ότι όντως ο κ. Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει σε κάποια από τις συνεδριάσεις σχέδιο για παράλληλο νόμισμα και πως ο ίδιος συμφωνούσε με τη λύση αυτή. Υπενθυμίζεται ότι για την ύπαρξη σχεδίου για την καθιέρωση παράλληλου νομίσματος είχε μιλήσει πριν από λίγες εβδομάδες ο κορεάτης σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών (από το 2015) Γκλεν Κιμ και είχε στη συνέχεια επιβεβαιώσει ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, σύμβουλος της κυβέρνησης την επίμαχη περίοδο.


Σχολιάστε εδώ