Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων της Αίγινας

Προωθεί την ευαισθητοποίηση του κοινού με ενημέρωση πάνω σε θέματα και προβλήματα την άγριας φύσης στην Ελλάδα. Έτσι, εκατοντάδες πολίτες επισκέπτονται κάθε χρόνο τις εγκαταστάσεις του. Το ΕΚΠΑΖ έχει τιμηθεί το 1992 με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, για τη δράση του στην προστασία του περιβάλλοντος και την εθελοντική προσφορά των μελών του.

Από το 1984, που ξεκίνησε τη δράση του, έχει αποκτήσει αξιόλογη εμπειρία στην περίθαλψη και το χειρισμό των άγριων ζώων, την επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον, την ηθολογία των ειδών, την κατανομή τους στον ελλαδικό χώρο καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Βασικοί του στόχοι είναι:

1. Η περίθαλψη όσων άγριων ζώων βρίσκονται τραυματισμένα και ανήμπορα να επιβιώσουν και η επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον όσων από αυτά μετά τη θεραπεία είναι υγιή και ικανά να αντεπεξέλθουν μόνα τους.

2. Η συλλογή στοιχείων για τους κινδύνους που απειλούν τα άγρια ζώα σε όλη την επικράτεια.

3. Η προστασία απειλούμενων ειδών μέσω της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης και των αρμόδιων φορέων, υλοποιώντας την πολιτική της πολιτείας για την προστασία των ειδών και των βιοτόπων τους.


Σχολιάστε εδώ