Στον Πειραιά σήμερα το βράδυ ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές απʼ όλο τον κόσμο!

Η Ολομέλεια πραγματοποιείται με την ευκαιρία της παρουσίασης στην πόλη μας του βιβλίου του ιδρυτικού δικηγόρου της ΠΑΔΕΕ Γιώργου Νούλα.

Η ΠΑΔΕΕ επέλεξε να συνεδριάσει σε Ολομέλεια στον Πειραιά μας, για πρώτη φορά εκτός Ελληνικού Κοινοβουλίου, συμβολικά και σημειολογικά τονίζοντας το γεγονός ότι από το δικό μας λιμάνι οι πρόγονοι των μελών της ξεκίνησαν το μεγάλο ταξίδι, αναζητώντας νέα ζωή και νέα πατρίδα.

Στη συνέχεια η ΠΑΔΕΕ θα τιμήσει τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τους πρώην προέδρους της, πολιτικούς και επιχειρηματίες της πόλης για την προσφορά τους στην ομογένεια και τον Ελληνισμό καθώς και το Κανάλι 1 – 90,4 για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του.

***

Γιατί τέτοια κάλυψη από την Αποκεντρωμένη;

Τι συμβαίνει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής; Γιατί καλύπτει τόσο απροκάλυπτα τον πρώην δήμαρχο Σαλαμίνας Γ. Τσαβαρή, στον οποίο δίνει το δικαίωμα να επαίρεται ότι δήθεν οι καταγγελίες που έκαναν σε βάρος του η δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Νάνου και ο πρώην δήμαρχος Αμπελακίων Μάριος Τραυλός μπήκαν στο αρχείο γιατί δεν αποδείχθηκε παράβαση καθήκοντος; Γιατί, σε τελευταία ανάλυση, η Αποκεντρωμένη δεν σεβάστηκε την απόφαση του δικαστηρίου, που έστειλε την υπόθεση στην Εισαγγελία Πειραιά για διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών του πρώην δημάρχου, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, λόγω παρέλευσης του εύλογου χρόνου στον οποίο έπρεπε να είχαν κινηθεί όλες οι διαδικασίες;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Δύο δημότισσες του Δήμου Σαλαμίνας, με αγωγή τους στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, το 2012, ζήτησαν να γίνουν υπάλληλοι αορίστου χρόνου στον δήμο, εμφανίζοντας συμβάσεις η μία από 1-11-1997 μέχρι 2-4-2012, με 21 ανανεώσεις της αρχικής, και η δεύτερη από 3-1-2000 μέχρι 2-4-2012, με 18 ανανεώσεις, αν και η πρώτη είχε εργασθεί στο δήμο για μόλις οκτώ μήνες και 19 μέρες και η δεύτερη για οκτώ μήνες, με επαναπρόσληψη από 26-9-2005 έως 23-5-2006, χωρίς όμως τα μεσοδιαστήματα να έχει εργασθεί στον ίδιο δήμο! Η αγωγή τους απερρίφθη και άσκησαν έφεση, που απερρίφθη και αυτή με την απόφαση 109/12 του Εφετείου Πειραιώς.

Όμως ο τότε δήμαρχος Γ. Τσαβαρής είχε συνομολογήσει στο Εφετείο για τα ίδια πρόσωπα διαφορετικές συμβάσεις, τις οποίες μάλιστα φέρεται να έχει υπογράψει ο τότε δήμαρχος Αμπελακίων Μ. Τραυλός, ο οποίος ουδέποτε είχε κάνει κάτι τέτοιο και οι οποίες δεν βρέθηκαν ποτέ, ούτε εμφανίσθηκαν, παρότι ζητήθηκαν αντίγραφά τους από τον γ.γ. του δήμου αλλά και από τον ίδιο τον κ. Τσαβαρή!

Οι δύο δημότισσες, ωστόσο, με το δεδομένο ότι η Εφετειακή απόφαση ναι μεν απέρριπτε το αίτημά τους, αλλά δεν τις κήρυξε ένοχες για παραπλάνηση δικαστηρίου, αφού «δέχθηκε ως βάσιμη την ιστορική βάση της αγωγής, χωρίς έλεγχο της ουσιαστικής αλήθειάς της, με αποτέλεσμα να μην τίθεται θέμα παραπλανήσεως από κάποιο αναληθές, πλαστό ή νοθευμένο αποδεικτικό μέσο», προσέφυγαν εκ νέου στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας να αναγνωρισθεί ότι είχαν σύμβαση εξαρτημένων σχέσεων με τον δήμο!

Η συζήτηση της υπόθεσης έγινε το πρωί της 7/6/2012 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά και το αίτημα των δύο γυναικών υποστήριζε ο ίδιος ο κ. Τσαβαρής ως δήμαρχος, με εντολή και εξουσιοδότηση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, που συνεδρίασε εκτάκτως την ίδια μέρα, αλλά στις 5 το απόγευμα! Δηλαδή ο δήμαρχος παρέστη στο δικαστήριο χωρίς εξουσιοδότηση, αφού την εξασφάλισε όταν είχε ήδη τελειώσει το δικαστήριο και είχε καταθέσει όσα είχε καταθέσει. Ανάμεσα στα οποία ότι οι δύο γυναίκες απασχολούνταν επί πολλά χρόνια στον Δήμο Αμπελακίων με… προφορικές εντολές του τότε δημάρχου Μ. Τραυλού! Το δικαστήριο έλαβε υπʼ όψιν του την κατάθεση του πρώην δημάρχου Γ. Τσαβαρή και δικαίωσε τις ενάγουσες (!) με την 4478/2012 απόφασή του. Ο πρώην δήμαρχος φυσικά δεν άσκησε έφεση και η απόφαση τελεσιδίκησε! Ύστερα απʼ αυτά, ο Μ. Τραυλός έστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής σειρές εγγράφων, με τα οποία ζητούσε την παραπομπή του κ. Τσαβαρή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της έκπτωσής του από το αξίωμα δημοτικού συμβούλου για σοβαρή παράβαση καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια.

Ύστερα απʼ όλα αυτά και τις αναφορές του Μ. Τραυλού, η Αποκεντρωμένη ζήτησε από τον κ. Τσαβαρή, στις 11-4-2013, να της στείλει εντός δέκα ημερών απολογητικό υπόμνημα.

Ενώ όμως με βάση τον Νόμο του Καλλικράτη τα αδικήματα αυτά παραγράφονται ύστερα από παρέλευση πενταετίας, και το συγκεκριμένο θα παραγραφόταν στις 7-6-2017, και αφού εντός δέκα ημερών ο κ. Τσαβαρής δεν είχε στείλει υπόμνημα, η Αποκεντρωμένη αντί να παραπέμψει τον φάκελο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, έκανε διάλογο με τον κ. Τσαβαρή προκειμένου να απολογηθεί. Τελικά, ο κ. Τσαβαρής απολογήθηκε στις 15-5-2017, η Αποκεντρωμένη δεν βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με αυτήν και να τη μελετήσει, με αποτέλεσμα να περάσει η πενταετία και ο φάκελος να μείνει στο… συρτάρι!


Σχολιάστε εδώ