Μπαϊράκι έχουν σηκώσει οι «53»!

Έχει και το εσωκομματικό μέτωπο, όπου δημιουργούνται αναταράξεις και εκβιασμοί που αυξάνουν τους πονοκέφαλους στο Μαξίμου.

Αποτέλεσμα, να μην είναι «μια γροθιά» ώστε να μην υποκύπτει στις κάθε είδους απειλές, πιέσεις μοίρασμα εξουσίας και άλλα πολλά.

Η πανηγυρική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που ήταν να γίνει την Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε για το προσεχές Σάββατο λόγω των θυμάτων και των καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός στην Κω στο Μέγαρο Μουσικής (πού είσαι, Λαμπράκη, να δεις την εξέλιξη, η Αριστερά να… εισβάλει στα… άγια) με την παρουσία, εκτός των βουλευτών, των ευρωβουλευτών, των μελών της ΚΕ και όλων των γραμματέων των ΝΕ και των περιφερειών, η επιλογή του χώρου δεν μπορεί να ήταν τυχαία, όταν μάλιστα όλες οι προηγούμενες συνεδριάσεις γίνονταν είτε στα γραφεία του κόμματος είτε σε αίθουσα κάποιου ξενοδοχείου.

Στη συνεδρίαση που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας ο Αλέξης θα θελήσει να στείλει καίρια μηνύματα. Μέσα αλλά και έξω.

Έξω, ότι παραμένει κυρίαρχος, με τις τρικλοποδιές να τις ξεπερνάει με υποχωρήσεις, προς τα μέσα δε, προς το πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό, τραπεζικό, δικαστικό και μιντιακό κατεστημένο, ότι δύσκολα θα τον ξεφορτωθούν…

Όμως, το πρόβλημα που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει βρίσκεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με κύρια αιχμή τους «53», που έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν τριγμούς στην κυβερνητική πλειοψηφία έτσι και το θελήσουν, συν το ότι υπάρχουν και οι διάσπαρτες κινήσεις που αμφισβητούν τις πολιτικές επιλογές και την τεράστια απομάκρυνση της κυβέρνησης από τις ιδεολογικές γραμμές και τις θέσεις της Αριστεράς σε σχέση με την οικονομική κατεύθυνση.

Αλλά, ας επικεντρωθούμε στην κίνηση των «53», που είναι η πιο συμπαγής και οργανωμένη και έχει σημαντική απήχηση στην παράταξη.

Δημόσια, πλέον, όλο και πιο συχνά τίθεται θέμα ανασχηματισμού, σε άλλα όμως μονοπάτια σε σχέση με τον προηγούμενο που έκανε ο Τσίπρας. Αυτός ήταν δεξιός, τώρα πρέπει να γίνει ο αριστερός ανασχηματισμός. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι θα πρέπει να φύγουν 4 με 5 υπουργοί, με πρώτο τον Μουζάλα, βάζουν δε ακόμα και θέμα Τσακαλώτου, για τον οποίο λένε ότι «έχει γίνει το παιδί του Σόιμπλε»! Ζητούν να βγουν στον κόσμο να του πουν την αλήθεια: ότι αυτή η πολιτική δεν αριστερή, πολύ περισσότερο όταν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε ο χαμός, όταν φάνηκε ότι θα έχουμε μια πενταετία λιτότητας για να βγάλουμε τη θηλιά. Και, βέβαια, ζητούν να αναλάβουν υπουργεία 4 με 5 στελέχη των «53».


Σχολιάστε εδώ