Κλειστό επάγγελμα κάνουν την εκτίμηση ακινήτων!

Καταγγέλλει ότι «αυτήν τη στιγμή το υπουργείο Οικονομίας δείχνει μια επίμονη στάση να αφήσει το ΤΕΕ έξω από τη διαδικασία των εκτιμητών ακινήτων», σημειώνοντας ότι «αυτό είναι τουλάχιστον παράξενο».

Με αφετηρία το γεγονός ότι από τις 3 Αυγούστου 2017 ξεκινά η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών, διαδικασία στην οποία, όπως είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, αναμένεται να ενταχθούν 300.000-400.000 υποθέσεις, στη χώρα εξακολουθούμε να έχουμε λιγότερους από 600 πιστοποιημένους εκτιμητές για το σύνολο αυτών των υποθέσεων.

«Το ΤΕΕ έχει κάνει εδώ και 1,5 χρόνο, σημαντική προσπάθεια και αίτηση διαπίστευσης του ΤΕΕ για να πιστοποιεί εκτιμητές ακινήτων, αλλά η Πολιτεία το αρνείται», είπε ο Γ. Στασινός και επισήμανε ότι «στη χώρα, που συζητάμε συνέχεια κατʼ απαίτηση των δανειστών για το άνοιγμα των επαγγελμάτων, ειδικά για το άνοιγμα του επαγγέλματος του μηχανικού, που περιλαμβάνει 110.000 επιστήμονες χωρίς δουλειά και συζητάμε αν είναι ανοιχτό ή όχι, έχουμε ταυτοχρόνως λιγότερους από 600 πιστοποιημένους εκτιμητές ακινήτων».

«Ελπίζω τις επόμενες -μία, δύο, τρεις- εβδομάδες το θέμα να λυθεί, αλλιώς θα σηκώσουμε τους τόνους. Δεν μπορεί να παραμένει κλειστό επάγγελμα η εκτίμηση του ακινήτου», προειδοποίησε ο κ. Στασινός.

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης μίλησε για «σημαντικό ρόλο των μηχανικών στην εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου» και παρουσίασε αναλυτικά τις νέες ρυθμίσεις χρεών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών. Εκ μέρους του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη μίλησε η Κερασίνα Ραυτοπούλου, πρώην εκπρόσωπος του Δημοσίου στο ΤΧΣ, συνεργάτης της αντιπροεδρίας, η οποία σημείωσε ότι η εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού ανοίγει μεγάλο πεδίο επαγγελματικών δραστηριοτήτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ανοίγονται δουλειές για τις εκτιμήσεις ακινήτων και εξ αντικειμένου ανοίγονται δουλειές και για τους μηχανικούς».


Σχολιάστε εδώ