Και κλάμα ο Μάνος και η Μιράντα για τον Γεωργίου…

Ότι τον ταλαιπωρεί άδικα η Δικαιοσύνη με την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών (με ψήφους 2-1) από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης. Και ζητάνε από τη Δικαιοσύνη να σταματήσει να τον ταλαιπωρεί, μια κι ο άνθρωπος έκανε τα πάντα – μέχρι και το έλλειμμα φούσκωσε για να κάνει το θέλημα των δανειστών προκειμένου να μας σύρουν στα κάτεργα των Μνημονίων.

Είναι πάντως εντυπωσιακό το ότι δεν είδαμε ποτέ τον κ. Στέφανο Μάνο και την κ. Μιράντα Ξαφά (πολιτικοί της Δεξιάς και οι δύο) να βγουν, σε αυτά τα οκτώ χρόνια του μαρτυρίου που ζει στη μεγάλη πλειοψηφία του ο ελληνικός λαός, να τον υπερασπισθούν, να φωνάξουν: Ως εδώ, δεν πάει άλλο, άνθρωποι αυτοκτονούν, ψάχνουν στα σκουπίδια να φάνε κάτι, δεν βρίσκουν δουλειά, πάνω από 1.000.000 άνθρωποι είναι άνεργοι! Να πουν ότι κάποιος είναι άδικα στη φυλακή γιατί είχε την ατυχία να μην είναι επώνυμος!

Αλλά τι να λέμε τώρα… Και οι δυο στη ζωή τους τα είχαν όλα και τους περίμενε πάντα μια καλή θέση… Δεν ξέρουν τι θα πει πείνα, το να μην μπορεί ο πατέρας να δώσει ένα χαμόγελο στα παιδιά του.

Άξιος ο μισθός τους…

***

Θεσμικό απολίθωμα το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Έτσι το χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Ευθύνη», της οποίας, ως γνωστόν, ηγείται ο πρώην υπουργός, κ. Αλέκος Παπαδόπουλος. Ξεκινά επισημαίνοντας ότι «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης έχει ήδη αποδράμει κατά τρόπο προκλητικά προφανή. Η σοβαρότητα της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας έχουν επίσης απολεσθεί προ καιρού. Η αποθέσμιση της χώρας σε όλο της το μεγαλείο», για να καταγγείλει ότι «δεν είναι ανεκτό από ένα ανώτατο δικαστήριο, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο, να εκδίδει τόσο -κατʼ ουσίαν και πέραν του τύπου- αντιφατικές μεταξύ τους αποφάσεις. Έτσι δικαιώνει όσους υποστηρίζουν την άποψη ότι δεν είναι παρά ένα θεσμικό απολίθωμα»!


Σχολιάστε εδώ