Γραμματείς και Φαρισαίοι για τη Βουλή…

Που σημαίνει ότι η «κάψα» τους δεν ήταν τόσο να αλλάξουν την παράταξη, αλλά να διαβούν μεγάλη πόρτα. Γραμματείς, αναπληρωτές, υπογραμματείς, κλητήρες κ.ά. Χωρίς πολιτική εμπειρία, αμφισβητούμενες ικανότητες και με μοναδικό credit ότι στις εσωκομματικές εκλογές διάλεξαν τη «σωστή πλευρά». Η όλη υπόθεση -μου λένε- δεν αποτελεί μια ευχάριστη νότα τα καλοκαιρινά μεσημέρια στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό, διότι, με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει θέσει ασυμβίβαστο μεταξύ κομματικού αξιωματούχου και υποψήφιου βουλευτή, το κτίριο της οδού Πειραιώς απειλείται με… ερήμωση.

***

Όλοι έκλεισαν θέση…

Προς άρση πάσης αμφιβολίας σημειώνω ότι θέση στις λίστες έχουν κλείσει όλα τα στελέχη που συγκροτούν το επικοινωνιακό επιτελείο. Ο Β. Κικίλιας θα είναι στην Αʼ Αθηνών, ο Τ. Θεοδωρικάκος στο Επικρατείας (με σταυρό δεν θα είχε καμία τύχη…), ο Κ. Κυρανάκης στη Βʼ Αθηνών, η Σοφία Ζαχαράκη πιθανότατα στην Ευρυτανία, η Μ. Ζαννή στη Βʼ Αθηνών, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα είναι υποψήφιος (στην Καβάλα) ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Μ. Λαζαρίδης. Οι πληροφορίες που υπάρχουν συγκλίνουν στο ότι δεν θα είναι.

***

Κακόμοιρη Κύπρος…

Με ένα σύντομο μήνυμα στο twitter «τίμησε» ο Κυρ. Μητσοτάκης τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο. Όπου επισήμανε την ανάγκη να γκρεμιστεί το τελευταίο τείχος του διχασμού στην Ευρώπη και να επανενωθεί η Κύπρος. Λέξεις όπως «εισβολή», «Αττίλας», «κατεχόμενα», «διχοτόμηση» κ.ά. απουσιάζουν από το μήνυμά του. Μην τυχόν κι ενοχληθούν στην Άγκυρα…

***

Έχει δίκιο…

Λάβρος κατά όσων βουλευτών ή στελεχών εγκατέλειψαν την Ένωση Κεντρώων είναι στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του ο Β. Λεβέντης. Λέει ότι αν δεν ήταν εκείνος να τους πάρει στο κόμμα, δεν θα τους ήξερε ούτε ο περιπτεράς, ότι «τώρα που έφυγαν θα τους φάει η μαρμάγκα» και άλλα εξίσου δακρύβρεχτα μελό. Αναφέρει δε ότι τη Θ. Μεγαλοοικονόμου, που αποχώρησε πρόσφατα, τη γνώρισε μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και την έβαλε στο ψηφοδέλτιο. Πώς θα το ʽλεγε ο λαός;

Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα…

***

Τα ʼβαλε με τα… ζώα!

Εναντίον του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Λ. Αυγενάκη καταφέρονται με σφοδρότητα οι φιλοζωικές οργανώσεις με αφορμή την προτροπή του προς τον Δήμο Ηρακλείου να… απαλλάξει την πόλη από τα αδέσποτα. «Εγκαλεί τον δήμο επειδή τηρεί τη νομοθεσία, εν ολίγοις τον καλεί να παρανομήσει. Αύριο τι θα απαιτήσει; Τη δολοφονία τους;», καταγγέλλουν. Σε κοινή ανακοίνωσή τους η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι οι θεματοφύλακες του νόμου και της τάξης, προκειμένου να ικανοποιήσουν άνομα αιτήματα των ψηφοφόρων τους, δεν διστάζουν να απαιτούν την κατάλυση των νόμων.


Σχολιάστε εδώ