«Γιατί πληρώσαμε τα δικαστικά έξοδα του Γεωργίου;»

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ρωτάει τον υπουργό Οικονομικών αν πράγματι η κυβέρνηση δεσμεύθηκε απέναντι στους δανειστές να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο τα δικαστικά έξοδα που πρέπει να καταβάλει ο δικός τους, ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, και ο οποίος, ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία το 2010, ανεβάζοντας το έλλειμμα στο 15,5% -από κάτω του 10%, που ήταν το πραγματικό-, για να μπει η Ελλάδα σιδηροδέσμια στα Μνημόνια, όπως έγραψαν οι εφημερίδες, με πρώτο το «ΠΑΡΟΝ». Να σημειωθεί ότι με αυτή την… εξυπηρέτηση ωφελήθηκε το ΔΝΤ, του οποίου ήταν υπάλληλος πριν μας τον φορέσουν ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και κάνει το «θαύμα της Κανά», αυξάνοντας το έλλειμμα…

Η πληρωμή των δικαστικών εξόδων του κ. Γεωργίου ήταν ένα από τα τελευταία προαπαιτούμενα ως προϋπόθεση για να μας δώσει η ΕΚΤ τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ.

Ο βουλευτής της ΝΔ στη Αʼ Αθηνών, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ζητάει από τον υπουργό Οικονομικών να ενημερωθεί αναλυτικά:

« • Δυνάμει ποιας νομοθετικής πρόβλεψης θα αποζημιωθεί ο κ. Γεωργίου και ποιο θα είναι το ακριβές ποσό, που θα του καταβληθεί.

• Ποιος ειδικός λόγος υπάρχει, ώστε οι τυχόν ποινικές εκκρεμότητες ενός Έλληνα πολίτη να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές και προϋπόθεση για να εκταμιευθεί η δόση.

• Αν υπάρχουν πιέσεις από το Eurogroup ή από άλλους εκπροσώπους των δανειστών, ότι θα πρέπει να γίνει δήλωση από την κυβέρνηση με την οποία θα αποκαθίστανται τα στατιστικά στοιχεία που παράχθηκαν όσο ήταν επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο κ. Γεωργίου.

• Αν υπάρχει δέσμευση προς τους δανειστές –και, συγκεκριμένα, ποια- ότι θα παύσει η ποινική δίωξη των εμπειρογνωμόνων από Ιταλία, Σλοβακία και Ισπανία, η υπόθεση των οποίων εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη για τις συμβουλές που παρείχαν στο ΤΑΙΠΕΔ».

***

Ό,τι θέλει ο Γεωργίου! – Ανάγκασαν την κυβέρνηση οι δανειστές να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα από τη μήνυση εναντίον του για το φούσκωμα του ελλείμματος

Αντιδράσεις ακόμα κι εντός του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, που προβλέπει ότι το Δημόσιο θα καλύψει τα νομικά έξοδα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί όρο που εκβιαστικά έθεσαν οι δανειστές προκειμένου να ανάψουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης. Διαδικασία άκρως ταπεινωτική όχι μόνο για τη κυβέρνηση, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Με τη στάση τους οι δανειστές επιβεβαιώνουν με τρόπο πανηγυρικό ότι κατʼ εντολή τους ή με τη σύμφωνη γνώμη τους, ο κ. Γεωργίου διόγκωσε τεχνητά το έλλειμμα της Ελλάδας του 2009 προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα στον προθάλαμο του Μηχανισμού Στήριξης και του ΔΝΤ και σε μια μακροχρόνια κατοχή. Όχι μόνον τον στηρίζουν σε όλα τα επίπεδα, αλλά, επιπλέον, απειλούν εμμέσως δικαστές για την αθώωσή του, εκβιάζουν μέχρι και κυβερνήσεις για να «βγει λάδι». Αντί, όπως είναι σωστό, να καθίσει στο εδώλιο και να υποστεί τις προβλεπόμενες βαρύτατες για τις πράξεις του κυρώσεις. Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, απαίτησαν από τη σημερινή κυβέρνηση να φορτώσει στο Δημόσιο τα τυχόν δικαστικά έξοδα του κ. Γεωργίου, αλλά και τις αμοιβές που ενδεχομένως πλήρωσε σε δικηγόρους για να τον υπερασπιστούν στα δικαστήρια.

Άλλη μια επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα δεν είναι μια ανεξάρτητη, δημοκρατική χώρα, αλλά μια αποικία των ξένων, ένα προτεκτοράτο των δανειστών, που όποτε και όταν θέλουν επιβάλλουν τα «θέλω» τους στις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις.


Σχολιάστε εδώ