Γιατί η υπόθεση Γεωργίου τρομάζει τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα και το ιερατείο της Ευρώπης;

Αυτά τα συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε παρακολουθώντας τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την Ηριάννα, τον Περικλή, τον Τ. Θεοφίλου και αρκετούς ακόμη.

Αντιθέτως, οι διαδικασίες είναι εντελώς διαφορετικές για τους τεχνικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ ή τον Ανδρ. Γεωργίου!

Θυμόμαστε όλοι τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου για να ενταχθούμε στα Μνημόνια. Το 2009, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, ο τότε επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας, Μ. Κοντοπυράκης, είχε δώσει το ποσοστό του ελλείμματος στο 6,9%. Δεκαοκτώ ημέρες αργότερα, η τότε κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου το έδωσε 12,4% και οριστικοποιήθηκε από τον Πλασκοβίτη, αρμόδιο γενικό γραμματέα, στο 13,6%!

Στο μεταξύ, τοποθετήθηκε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο Ανδρ. Γεωργίου. Ο κ. Γεωργίου ήταν -και- στέλεχος του ΔΝΤ, κάτι που απέκρυψε. Επί των ημερών του διαμορφώθηκε το έλλειμμα στο 15,4%.

Ο Ανδρ. Γεωργίου ήρθε σε ρήξη με τους εργαζόμενους της ΕΛΣΤΑΤ και τα μέλη του ΔΣ, το οποίο δεν συγκάλεσε, αποφασίζοντας πάντα μόνος του. Έτσι, εναντίον του στράφηκαν -ποινικά και αστικά- μέλη του ΔΣ της εποχής εκείνης.

Συγκεκριμένα, εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για ψευδή βεβαίωση (διόγκωση του ελλείμματος), για παράβαση καθήκοντος (απόκρυψη της ιδιότητάς του ως στέλεχος του ΔΝΤ) και για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου.

Ο Ανδρ. Γεωργίου καταδικάστηκε για τη συκοφαντική δυσφήμηση και είναι σε εξέλιξη η δίκη για την παράβαση καθήκοντος. Απηλλάγη με βούλευμα εφετών για την ψευδή βεβαίωση. Όμως ασκήθηκε αναίρεση πριν από λίγες ημέρες από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Παρʼ όλα αυτά, βιώνουμε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια δανειστών, πολιτικών και μεγαλοδημοσιογράφων για την απαλλαγή του.

Οι μεν δανειστές θέλουν να προστατέψουν τον άνθρωπό τους. Αν ο Ανδρ. Γεωργίου βρεθεί αντιμέτωπος με σκληρές ποινές, τότε οι ιθύνοντες νόες των Βρυξελλών γνωρίζουν ότι μπορεί να ανοίξει το στόμα του (βλ. περίπτωση Μαρτίνη) και να αποκαλυφθούν σημεία και τέρατα για τις ημέρες και τα έργα του ιερατείου της Ευρώπης.

Είναι εξωφρενικό ότι μεγάλο τμήμα του πολιτικού προσωπικού στην Ελλάδα δηλώνει ανερυθρίαστα ότι η χώρα βρίσκεται σε επιτροπεία. Πώς είναι δυνατόν ο κ. Παπαδημούλης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, να λέει ξεδιάντροπα ότι «δεν φταίει το θερμόμετρο αλλά η θερμοκρασία», εννοώντας το έλλειμμα;

Στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι έχουμε το πιο εθελόδουλο πολιτικό προσωπικό. Οι ίδιοι άνθρωποι, με τη νομοθεσία που έχουν ψηφίσει -και με ευθύνη των δικαστών-, στέλνουν στη φυλακή νέους ανθρώπους, χωρίς επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Τ. Θεοφίλου, όντας αθώος, παρέμεινε στη φυλακή για πέντε χρόνια και κανείς δεν τον αποζημιώνει. Ενώ ο κ. Γεωργίου και οι όμοιοί του δεν δίνουν λόγο σε κανέναν.


Σχολιάστε εδώ