Φοβούνται τον Πάνο…

Υψηλά ιστάμενοι κομματικοί παράγοντες επικρίνουν με σφοδρότητα τον υπουργό Άμυνας και του… απαγορεύουν να επικαλείται το όνομα του Κ. Καραμανλή! Προειδοποιούν δε ότι «ο κ. Καμμένος και οι όμοιοί του δεν μπορεί να έχουν καμιά σχέση με το κόμμα που θέλει τη δημοκρατία στη χώρα». Παίρνοντας έτσι, με έμμεσο τρόπο, θέση στα σενάρια που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη επιστροφή στο μέλλον του κ. Καμμένου στη Νέα Δημοκρατία. Η αντίδραση αυτή της Πειραιώς στη… γραμμή Σαμαρά υποδηλώνει αμηχανία αλλά και ανησυχία όσον αφορά την επίδραση που έχουν στο εσωτερικό της παράταξης οι καραμανλικές αναφορές του υπουργού Άμυνας. Καθώς και για το ενδεχόμενο να έχουν βάση τα σενάρια επιστροφής του. «Όσο είναι αρχηγός ο Κυριάκος, ο Καμμένος δεν θα περάσει την πόρτα της Νέας Δημοκρατίας», υπογραμμίζουν. Όταν δεν θα είναι;

***

Περιμένουν Ποταμίσιους

Λοιπόν, στη διάρκεια μιας συνάντησης που είχαν Κυρ. Μητσοτάκης και Στ. Θεοδωράκης προ διμήνου, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο πρώτος είχε δεσμευτεί έναντι του δεύτερου ότι δεν θα επιδιώξει να προσαρτήσει στη Νέα Δημοκρατία βουλευτές ή στελέχη του Ποταμιού. Πληροφορίες από την Πειραιώς αναφέρουν ότι η δέσμευση αυτή δεν ισχύει πλέον, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν τον λόγο. Αν δηλαδή έχει να κάνει με το «όχι» του κ. Θεοδωράκη στην πρόσκληση του Κυριάκου για κοινό μέτωπο κατά της κυβέρνησης. Ή με το ότι ο πρώτος, όπως δείχνουν τα πράγματα, έχει αποφασίσει να κινηθεί προς την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ελάχιστη σημασία έχει, είναι αλήθεια. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν θα είναι έκπληξη αν το επόμενο διάστημα -κατά το φθινόπωρο λένε οι πληροφορίες- έχουμε μετακινήσεις από το Ποτάμι προς τη Νέα Δημοκρατία. Βουλευτών, στελεχών, θα σας γελάσω.

***

Πάγος…

Στην πρώτη σειρά, δίπλα δίπλα, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής κάθισαν Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς. Όσοι παρατήρησαν πιο προσεκτικά εκφράσεις και χειρονομίες, είδαν τον μεν πρώτο συγκρατημένο κι επιφυλακτικό, τον δε δεύτερο πιο διαχυτικό, να απευθύνει κάθε τόσο τον λόγο στον προκάτοχό του… μες στην καλή χαρά. Γεγονός που ήταν αναμενόμενο να προξενήσει ζωηρή εντύπωση σε αρκετά στελέχη, αν λάβει κανείς υπόψη τον υπόγειο πόλεμο που διεξάγουν οι Σαμαρικοί σε βάρος του Κ. Καραμανλή, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου και ότι υπονομεύει σταθερά τον Κυρ. Μητσοτάκη.


Σχολιάστε εδώ