Πριμ για την επιτάχυνση της εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων!

Μέσα σε συνθήκες φόβου, ο ΕΦΚΑ και το αρμόδιο υπουργείο, για να πιαστούν οι στόχοι που έχουν θέσει οι «θεσμοί» -ώστε να δοθεί η επιχορήγηση- για την πληρωμή των συντάξεων, αποφάσισαν αυτό το μέτρο να ισχύσει, όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες, έως τις 30 Ιουνίου 2018, ημερομηνία που λήγει η παράταση που ζητήθηκε από την κυβέρνηση σε σχέση με την αρχική εκτίμηση της πληρωμής των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, που ως γνωστόν ήταν για το φθινόπωρο του 2017.

Σημειωτέον ότι για να δεχτούν οι «θεσμοί» την παράταση αυτή επέβαλαν όρο ο ΕΦΚΑ να βάζει τα 500, δηλαδή τα μισά, για κάθε 1.000 ευρώ πληρωμής. Βέβαια, ακόμη και έτσι να είναι τα πράγματα, οι στόχοι θα είναι δύσκολο να πιαστούν, αφού, ως γνωστόν, υπάρχουν σοβαρά οργανωτικά προβλήματα στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης από την αρχή της λειτουργίας του.

Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και η διοίκηση του ΕΦΚΑ είχαν δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 θα έχουν εκκαθαριστεί όλες οι παλιές συντάξεις.

***

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΓΑ

Από την Παρασκευή 7 Ιουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων της Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ για τον Κοινωνικό Τουρισμό, με τελική ημερομηνία την 25η Ιουλίου. Ακόμη, θα χορηγηθούν δωρεάν εισιτήρια θεάτρου σε 66.000 άτομα, βιβλία σε 175.000 άτομα, βοήθημα (χρηματικό) και βραβεία σε 1.300 πολύτεκνες μητέρες και επιπλέον θα αναληφθεί η δαπάνη για επιμορφωτικά σεμινάρια σε 20.000 νέους αγρότες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες από την ηλεκτρονική σελίδα του ΟΓΑ.


Σχολιάστε εδώ