Πάμε καλά… πολύ καλά…

o Όλα πάνε μια χαρά, καλύτερα δεν θα μπορούσαν να είναι… Κατά 18,4% μειώθηκαν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα στα δυόμισι χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε μέσος μισθός μερικής απασχόλησης είναι 388,56 ευρώ!

o Ξέρετε πόσο κοστίζουν οι καθυστερήσεις στο Δημόσιο, π.χ. το να βγει η απόφαση για το πρόβλημα ενός πολίτη ή να δοθεί η τελική έγκριση για το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού; Μόλις 400.000.000 ευρώ… Κάτι ψιλά, δηλαδή, με τα οποία θα έκλειναν πολλές τρύπες. Θα υπήρχαν, π.χ., περισσότεροι παιδικοί σταθμοί, οπότε θα υπήρχαν θέσεις για τα 40.000 παιδάκια που φέτος θα μείνουν εκτός…

o Θέλετε κι άλλο καλό νέο; Στα χρόνια της κρίσης 14.000 έλληνες γιατροί μετανάστευσαν και αυτήν τη στιγμή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ξένα συστήματα Υγείας. Μάλιστα, τα τρία τελευταία χρόνια έχουν πάει στην Αυστραλία 20.000 Έλληνες, σύμφωνα με τον Βασίλη Παπαστεργιάδη, πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, όπου ζουν 300.000 Έλληνες. Και όπως είπε σε συνέντευξή του, σε όλη την Αυστραλία οι Έλληνες φθάνουν τις 600.000!

o Κι άλλο ρεκόρ πετύχαμε. Πέντε φορές πάνω έχουν πάει οι πτωχεύσεις από τη στιγμή που μας έκανε ποδαρικό η κρίση! Η Ελλάδα έχει την πρωτιά όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο! Το ποσοστό των πτωχεύσεων είναι υψηλότερο έναντι της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας. Έτσι, για να μη μας λέει ο Σόιμπλε και η παρέα του ότι δεν… προοδεύουμε.

o Τα λουκέτα έχουν πλήξει και τις βιομηχανίες! Πάνω από 40 μεγάλες μεταποιητικές βιομηχανίες, με περισσότερους από 250 εργαζομένους, έχουν κατεβάσει ρολά από το 2008! Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι το εργοστάσιο Χαλυβουργίας Ελλάδος στην Ελευσίνα, της οικογένειας Μάνεση.


Σχολιάστε εδώ