Ο Δήμος της Αθήνας στον «αυτόματο πιλότο»

Οι πληροφορίες λένε ότι η σύσκεψη οργανώθηκε από τον δήμαρχο με αφορμή την παραίτηση του αντιδημάρχου Λευτέρη Παπαγιαννάκη από μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της παράταξης, τη σκοπούμενη διαγραφή του Παναγιώτη Μπέη, αδελφού του πρώην δημάρχου Αθηναίων, και την επίπληξη των δημοτικών συμβούλων Χριστίνας Βασιλείου, Ελένης Ζαχαροπούλου, Γιώργου Αποστολόπουλου και Πηνελόπης Γκούμα λόγω της διαφοροποίησής τους σε πολιτικά ζητήματα και της κριτικής που ασκούν για την άσχημη κατάσταση στην πόλη.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς υποκρύπτεται σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στην ομάδα των ΠΑΣΟΚογενών, που έχουν συμμαχήσει με ανένταχτους συμβούλους, και σε όσους προέρχονται από ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι και Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι χαίρουν της υψηλής εκτίμησης του κ. Καμίνη. Το αποτέλεσμα της αποτυχημένης πολιτικής τακτικής του δημάρχου είναι μια σφοδρή και, όπως φαίνεται, οργανωμένη αντίδραση από τους πρώτους, που φρέναρε κάθε όρεξη για διαγραφές και επιπλήξεις. Το τι ακούστηκε, δεν λέγεται…

Πολλοί αναφέρθηκαν σε ίντριγκες, ομάδες ευνοουμένων του δημάρχου, συνωμοσίες και απουσία υποστήριξης του έργου συμβούλων που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.

Τα χειρότερα, όμως, συνέβησαν όταν δημοτική σύμβουλος διαμαρτυρήθηκε ότι της πήραν το γραφείο χωρίς να την ενημερώσουν και ότι ζητάει επί έξι μήνες να δει τον δήμαρχο, χωρίς ανταπόκριση. Αρκετοί είπαν ότι κυκλοφορούν απαράδεκτοι προσωπικοί χαρακτηρισμοί για μη αρεστούς εκλεγμένους και ότι η ΔΗΜΑΡ έχει γεμίσει κλίκες το Δημαρχείο.

Αίσθηση προκάλεσαν, επίσης, όσα ειπώθηκαν για την αντιπαράθεση μεταξύ γραφείων δημάρχου και γενικού γραμματέα, καθώς και το ότι ο γενικός γραμματέας ανέφερε πως «οι εκλεγμένοι είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης» και έναν βαρύτατο χαρακτηρισμό, που δεν είναι εύκολο να γραφτεί, για τις προτάσεις των δημοτικών κοινοτήτων. Να θυμίσουμε ότι γενικός γραμματέας του δήμου είναι ο Λευτέρης Καστανάκης, εκλεγμένος παλαιότερα με τον γνωστό Τζανίκο του Αμαρουσίου.

Άλλες, πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναγιώτης Μπέης, ο οποίος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεν ψήφισε δέκα θέματα, θα συνεχίσει την ίδια δυναμική τακτική, γιατί θεωρεί ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν λειτουργεί.

Τέλος, οργή φαίνεται να επικρατεί σε κύκλους του ΠΑΣΟΚ λόγω της στάσης του Καμίνη απέναντι στους εκλεγμένους του Κινήματος.

Η ουσία, πάντως, είναι ότι η Αθήνα βρίσκεται στον «αυτόματο πιλότο» και ο δήμαρχος παραμένει κλεισμένος στο γραφείο του, ενώ τα προβλήματα εξαπλώνονται παντού.

Ας σημειωθεί ότι πληροφορίες από κρυφές δημοσκοπήσεις τον δείχνουν χωρίς ελπίδες για τον δημαρχιακό θώκο, ενώ οι αδυναμίες του αυτές φαίνεται να έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό και στους υποστηρικτές του στο εξωτερικό.


Σχολιάστε εδώ