Κρύβει το πρόγραμμα ο Μητσοτάκης γιατί είναι ό,τι πουν οι έξω!

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ο Κυρ. Μητσοτάκης ανήγγειλε τη διεξαγωγή Προγραμματικού Συνεδρίου για το τέλος του 2017, όπου θα συμφωνηθούν και θα αποτυπωθούν οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι τότε, τα μεν στελέχη θα πορεύονται στα τυφλά, οι δε πολίτες θα είναι επιφυλακτικοί, θα δυσπιστούν και θα δυσκολεύονται να εμπιστευτούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν και έχει παρέλθει ενάμισης χρόνος από τότε που ο Κυρ. Μητσοτάκης εκλέχτηκε στην αρχηγία, μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Σποραδικά έχει προβεί σε ορισμένες μεμονωμένες εξαγγελίες, έχει ανακοινώσει προθέσεις σε ορισμένα ζητήματα και δεσμεύσεις σε κάποια άλλα. Ενάμιση χρόνο τώρα ο αντιπρόεδρος Κ. Χατζηδάκης, συνεπικουρούμενος από στρατιά τεχνοκρατών, ειδικών, κομματικών παραγόντων, φτιάχνει, υποτίθεται, το νέο πρόγραμμα του κόμματος, αλλά μέχρι τώρα ουδέν. Αδυναμία, ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα ή κάτι άλλο;

Η σημαντική αυτή καθυστέρηση στην παρουσίαση του προγράμματος κάνει ακόμη και στελέχη της παράταξης να κάνουν λόγο για σκοπιμότητες. Πολλοί δε υποστηρίζουν συγκεκριμένα ότι η ηγεσία δεν δημοσιοποιεί τις αναλυτικές θέσεις της παράταξης για δύο λόγους: Είτε διότι σε αρκετά ζητήματα (οικονομικά, εργασιακά κ.ά.) συμπίπτουν με αυτές της κυβέρνησης και απηχούν τις απόψεις των δανειστών, διαψεύδοντας έτσι τον ισχυρισμό του κ. Μητσοτάκη ότι έχει εναλλακτική λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Είτε διότι οι θέσεις του σε μια σειρά από θέματα κάθε άλλο παρά δημοφιλείς στην κοινωνία είναι και αν γίνουν γνωστές θα προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις. Για τον λόγο αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν βιάζεται να δημοσιοποιήσει το πρόγραμμά του -για την ακρίβεια το κρύβει- και θα συνεχίσει να το κάνει όσο μπορεί περισσότερο.

Θέλοντας να αποκρύψει την έλλειψη προγράμματος, επί ενάμιση χρόνο προσπαθεί να μετακινήσει σε άλλο επίπεδο το ενδιαφέρον των στελεχών και την προσοχή των πολιτών. Επί μήνες επέμενε εναλλάξ στο σενάριο της καταστροφής και στο αίτημά του για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Το αφήγημά του κατέρρευσε. Έτσι, τις τελευταίες εβδομάδες μετακινήθηκε, υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων, σε άλλο επίπεδο, αυτό της σκανδαλολογίας, προκειμένου να εγκλωβίσει την κυβέρνηση και μαζί τον ελληνικό λαό στα ζητήματα αυτά, αντί να ασχολείται με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, τα εργασιακά κ.ά. Την ίδια στιγμή υπόσχεται εξεταστικές επιτροπές και απειλεί με… ειδικά δικαστήρια για να τονώσει το ηθικό των ψηφοφόρων της παράταξης. Όλα αυτά για να μη χρειαστεί να μπει στην επώδυνη διαδικασία να αποσαφηνίσει το πρόγραμμα του κόμματος.

***

Και ζήλια ο Κυριάκος – Που ο αμερικανός αντιπρόεδρος τηλεφώνησε στον Τσίπρα

Το τηλεφώνημα του αμερικανού αντιπροέδρου Μ. Πενς στον Αλ. Τσίπρα, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ακούστηκε μέχρι χαμηλά στην… οδό Πειραιώς. Κι έξυσε παλιές πληγές. Στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας εννοούμε. Όχι μόνο γιατί τους υπενθύμισε την αποδοχή που έχει ο πρωθυπουργός στην Ουάσινγκτον και γενικότερα στα κέντρα πέραν του Ατλαντικού αλλά και το γεγονός ότι παραμένουν κλειστοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για τον Κυρ. Μητσοτάκη -ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή του στην αρχηγία- με τον αμερικανικό παράγοντα. Κι αυτό παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να σπάσει ο πάγος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και η επικοινωνία με τον εδώ πρέσβη των ΗΠΑ κ. Πάιατ εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Ο τελευταίος μάλιστα δεν χάνει ευκαιρία να εκθειάσει να επιτεύγματα της χώρας μας και να προτρέπει τους ξένους επενδυτές να επενδύσουν εδώ. Και σαν να μην έφταναν αυτά, στην Πειραιώς έχουν προκαλέσει το λιγότερο αμηχανία οι απανωτές συναντήσεις του κ. Πάιατ με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Πληροφορίες από διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η ψύχρα που υπάρχει στις σχέσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας με την αμερικανική πλευρά οφείλεται ως έναν βαθμό και στο ότι ο τελευταίος έχει επιλέξει να συμπλεύσει με το Βερολίνο. Για την ακρίβεια έχει προσδεθεί στο άρμα του Β. Σόιμπλε.


Σχολιάστε εδώ