Εχθρούς βλέπει παντού ο Σαμαράς

Σχεδιασμοί που ξεκινούν από την πτώση (ανατροπή) της κυβέρνησης και την τιμωρία (ει δυνατόν και δικαστική) των Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου και φθάνουν μέχρι την προαγωγή του στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η αναπαραγωγή των παραπάνω πληροφοριών από τα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης αλλά και από το διαδίκτυο φέρνει σε δύσκολη θέση τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς τον εκθέτει έναντι του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ελληνικού λαού, υπονοώντας ότι συνεχίζει την παλιά του τέχνη, δηλαδή να ραδιουργεί στο παρασκήνιο, είτε για να εκδικηθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους είτε για να προωθήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του. Αντιδρώντας, πρόσωπα που κινούνται στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών του χαρακτηρίζουν κατευθυνόμενες τις συγκεκριμένες πληροφορίες και ότι αποτελούν προϊόν… συνωμοσίας κυβερνητικών και Καραμανλικών, με απώτερο στόχο να ανακόψουν την πορεία του Κυρ. Μητσοτάκη προς την εξουσία. Παγίως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η πλευρά Σαμαρά επιμένει και συντηρεί τη θεωρία ότι Αλ. Τσίπρας και Κ. Καραμανλής, οι ίδιοι ή μέσω στενών συνεργατών τους, βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή και συνεργάζονται για το… καλό της κυβέρνησης. Επικαλούνται δε το γεγονός ότι πρόσωπα που στο παρελθόν συνομιλούσαν με τον πρώην πρωθυπουργό κατέχουν θέσεις στη σημερινή κυβέρνηση.

Αποτελεί κοινό μυστικό μεταξύ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ότι ο κ. Σαμαράς θέλει να επιστρέψει πάση θυσία, καθώς θεωρεί ότι η πρωθυπουργική θητεία του διεκόπη άδικα και άδοξα στις αρχές του 2015. Σύμφωνα με τα σενάρια που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας, αυτό μπορεί να γίνει είτε σε περίπτωση οικουμενικής κυβέρνησης, όπου θα κληθεί να αναλάβει χρέη πρωθυπουργού, είτε με την ανάδειξή του στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020. Έτσι εξηγείται, ως προς το τελευταίο ακριβώς, ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει το σύστημα του πρώην πρωθυπουργού σε βάρος του Πρ. Παυλόπουλου.

Στελέχη προσκεί­μενα στον πρώην πρωθυπουργό ασκούν δριμεία κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τους γνωστούς ισχυρισμούς ότι βάζει πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα. Τον προτρέπουν μάλιστα να υποβάλλει την παραίτησή του προκειμένου να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές και να υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης. Αδιαφορώντας πλήρως για τις αναταράξεις, πολιτικές, οικονομικές και άλλες, που θα προκαλέσει ενδεχόμενη παραίτηση του κ. Παυλόπουλου.

Οι ίδιοι άνθρωποι του κ. Σαμαρά επιμένουν πως το 2020 θα είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και ως πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θα συμφωνήσει στην ανανέωση της θητείας του Πρ. Παυλόπουλου αλλά θα προτείνει άλλο πρόσωπο (σ.σ.: τον κ. Σαμαρά;) για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Υπενθυμίζουν δε ότι ως βουλευτής ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε ψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο στην ψηφοφορία στη Βουλή το 2015.


Σχολιάστε εδώ